βρέθηκε-ροζ-ατζέντα-που-καίει-επιχε-10890
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.09.2017 | 09:31

Βρέθηκε ροζ ατζέντα που «καίει» επιχειρηματίες -Οι κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ

Άτομα υπεράνω πάσης υποψίας έχουν χάσει τον ύπνο τους μετά την εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος μαστροπείας, αφού η «καυτή» ατζέντα έφτασε στα χέρια της Αστυνομίας, απειλώντας υπολήψεις.

Ως εγκέφαλος, σύμφωνα με την espresso, φέρεται ένας 67χρονος Ροδίτης, ο οποίος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο ύστερα από πολλούς μήνες παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεών του.

Ο ηλικιωμένος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης και τον άφησε ελεύθερο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι μαστροποί έκλειναν ραντεβού για σεξουαλικές συνευρέσεις αντί αμοιβής ανάμεσα σε περισσότερα από 100 άτομα και πέντε αλλοδαπές που απασχολούνταν, οι οποίες εισέπρατταν το 50% των χρημάτων που πλήρωναν οι πελάτες.

Η «ταρίφα» των υπηρεσιών κυμαινόταν από 50 έως 150 ευρώ, ανάλογα με τα γούστα των πελατών και τη διάρκεια του ραντεβού.

Η έρευνα για την υπόθεση άρχισε, σύμφωνα με τη «δημοκρατική», τον Ιούνιο ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και μαστροπείας που δρα στο νησί.

Μάλιστα, επιστρατεύτηκε και ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. για να καταγραφούν οι συνδιαλέξεις δύο κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούσαν ο 67χρονος και ένας 54χρονος Ροδίτης.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο πρώτος λειτουργούσε ένα μπαρ και διατηρούσε και δύο δωμάτια όπου διέμεναν τρεις γυναίκες, η «Χριστίνα», η «Τζώρτζια» και η «Βαλέρια». Τις κοπέλες τις απασχολούσε για να εκδίδονται σε πελάτες, ενώ προωθούσε στην πορνεία ακόμα δύο, την «Ελένη» και την «Ντίμκα».

Η ογκώδης δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει 13 κατηγορουμένους, εκ των οποίων οι δύο είναι αγνώστων στοιχείων. Κατηγορούμενοι είναι, εκτός από τον 67χρονο, ένας 50χρονος, ένας 52χρονος και ένας 57χρονος, επίσης Ροδίτες, ένας 48χρονος Λιβανέζος, ένας 29χρονος Αλβανός και ακόμα πέντε από το νησί των ιπποτών, τα στοιχεία των οποίων ερευνώνται.

Εξάλλου, κινήθηκε η διαδικασία για την έκδοση στις δικαστικές Αρχές της Γερμανίας μιας 28χρονης Πολωνής, που εκδιδόταν από το κύκλωμα, η οποία καταζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης για διακίνηση μεταναστών.