βόμβες-θάνου-για-την-υπόθεση-novartis-111354
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.02.2018 | 14:59

«Βόμβες» Θάνου για την υπόθεση Novartis

Eνα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, σε επίπεδο μεθοδεύσεων αλλά και σε επίπεδο εύρους των εμπλεκόμενων προσώπων, χαρακτήρισε η προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου την υπόθεση Novartis, ενώ ταυτόχρονα ανέφερε ότι έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. «Προχωρούν με σοβαρότητα και προσεκτικά βήματα, και θεωρώ ότι θα διαλευκάνουν την υπόθεση» τόνισε.

Η κυρία Θάνου χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί οι δικαστές και οι εισαγγελείς, σημειώνοντας ότι «ενήργησαν σύμφωνα με τον νόμο και το Σύνταγμα». «Οι γενικότερες επιθέσεις και η κατασυκοφάντηση είναι και ανεπίτρεπτες και αδικαιολόγητες, και θα έλεγα να αφήσουν επιτέλους τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης να προχωρήσουν στο έργο τους» δήλωσε η κυρία Θάνου σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Alpha 98.9, ενώ αναφερόμενη στην κυρία Τουλουπάκη υποστήριξε ότι «τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της έχουν το σθένος να συνεχίσουν το έργο τους παραγνωρίζοντας τις απειλές και τις ύβρεις».

Αναφορικά με το αν η κυβέρνηση θα ζητήσει αποζημίωση από τη Novartis, η κυρία Θάνου δήλωσε ότι «ασφαλώς πιστεύω πως θα προχωρήσει το αίτημα για αποζημίωση» και διευκρίνισε ότι, αν και δεν έχει συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό, δεν έχει λόγο να μην το κάνει η κυβέρνηση.

Ακόμα, η προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού σημείωσε ότι όσοι αποκαλούν τους προστατευόμενους μάρτυρες «κουκουλοφόρους» «όφειλαν να γνωρίζουν ότι σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης ισχύει το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων». «Απορώ γιατί ακούγεται και από στόματα προσώπων, που θα έπρεπε να διαθέτουν πολιτικό πολιτισμό και επίπεδο» πρόσθεσε.

Κληθείσα να σχολιάσει αν το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί, η κυρία Θάνου περιορίστηκε να πει: «Ας περιμένουμε λίγες μέρες. Θα αποφανθεί η Βουλή περί αυτού».