βόλος-στην-δικαιοσύνη-οι-εργαζόμενοι-87548
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.10.2016 | 19:06

Βόλος: Στην Δικαιοσύνη οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ για παράνομες περικοπές μισθών

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε σήμερα, η Διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ για το θέμα της μη υλοποίησης από την Διοίκηση της Επιχείρησης της δικαστικής απόφασης του Εφετείου Λάρισας, με την οποία είχαν κριθεί υπερβάλλουσες και παράνομες οι περικοπές μισθών που είχαν γίνει από την προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ τον Οκτώβριο του 2012.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος σε σχετική ανακοίνωσή του, την απόφαση για προσφυγή στη Δικαιοσύνη έλαβε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, την περασμένη Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη, οπότε και επέδωσε εξώδικο στη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

«Μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας του εξώδικου, η Διοίκηση δεν προχώρησε σε καμία κίνηση», αναφέρουν οι εργαζόμενοι, το Δ.Σ. του Συλλόγου των οποίων επισκέφθηκε σήμερα τον εισαγγελέα και ενημέρωσε για τη μη εφαρμογή της απόφασης, εκ μέρους της Διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ.

«Ο αρμόδιος κ. εισαγγελέας, αφού ενημερώθηκε για την υπόθεση, μας συμβούλεψε:

1.- να υποβάλλουμε μήνυση στη Διοίκηση, και

2.- να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την υλοποίηση της απόφασης», ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων.

Συνδικαλιστής της ΔΕΥΑΜΒ τόνισε ότι οι εργαζόμενοι, που ζητούν από τη Διοίκηση, την εφαρμογή της απόφασης του Εφετείου Λάρισας από τον Απρίλιο του 2016, επαναφέρουν το αίτημα για διάλογο, με μια λογική πρόταση, ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους».