βόλος-μεθυσμένος-οδηγός-κρατήθηκε-με-61002
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.02.2017 | 10:57

Βόλος: Μεθυσμένος οδηγός κρατήθηκε με εντολή εισαγγελέα ως… δημόσιος κίνδυνος

Απόφαση που εξέπληξε και που θα μείνει στην ιστορία πήρε ο Εισαγγελέας Βόλου για έναν οδηγό που συνελήφθη με την κατηγορία ότι οδηγούσε μεθυσμένος το αυτοκίνητό του. Η απόφαση του Εισαγγελέα ήταν να κρατηθεί ο κατηγορούμενος οδηγός μέχρι την Δευτέρα που θα δικαστεί στο Αυτόφωρο.

Ο έλεγχος του οδηγού από άνδρες της Τροχαίας Βόλου έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην Λεωφόρο Λαρίσης και ενώ ο 45χρονος οδηγός είχε χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, προφανώς λόγω μέθης, και είχε πέσει στην διαχωριστική νησίδα, χωρίς ο ίδιος να τραυματιστεί, αλλά μόνο να προκληθούν υλικές ζημιές στο όχημα.

Στον τροχονομικό έλεγχο και στο αλκοτέστ που τον υπέβαλαν οι αστυνομικοί της Τροχαίας Βόλου, βρέθηκαν πολλές παρατυπίες και παρανομίες ,με κυριότερη την ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του στην πρώτη μέτρηση 1,43 τοις χιλίοις και στη δεύτερη 1,29 τοις χιλίοις.

Ο οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Βόλου και ακολούθως στο Αυτόφωρο, από όπου έλαβε και πήρε προθεσμία για να δικαστεί τη Δευτέρα, αλλά με απόφαση του Εισαγγελέα ετέθη υπό κράτηση διότι είχε απασχολήσει αρκετές φορές την Τροχαία με αδικήματα μέθης και πρόκλησης τροχαίων.

Η εισαγγελική απόφαση ελήφθη διότι ο 45χρονος οδηγός έχει προκαλέσει τροχαίο με εγκατάλειψη, του έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης διπλώματος οδήγησης για 5 χρόνια και έχουν εκδοθεί εις βάρος του δύο καταδικαστικές αποφάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Ανάλογο περιστατικό στον Βόλο με μεθυσμένο οδηγό που διατάχθηκε η κράτησή του, είχε επαναληφθεί πριν από 11 περίπου χρόνια, λόγω υπερβολικής μέθης κατά την οδήγηση.