βόλος-λάτρης-του-αλκοόλ-ο-διαρρήκτης-τ-364736
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.04.2018 | 16:41

Βόλος: Λάτρης του αλκοόλ ο διαρρήκτης των ταξί

Επί δυόμισι μήνες είχε γίνει ο εφιάλτης των ιδιοκτητών ταξί στο Βόλο ένας 42χρονος Έλληνας, ο οποίος έβγαζε τα προς το ζην παραβιάζοντας τα οχήματά τους και κλέβοντας ό,τι υπήρχε μέσα. Όμως, είχε αδυναμία και στο αλκοόλ και έκλεβε φιάλες από διάφορα καταστήματα, πράγμα που βοήθησε στην αποκάλυψή του.

Τα πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος σε ένα από τα δυο καταστήματα από τα οποία είχε κλέψει τέσσερις φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στα ίχνη του δράστη ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης. Στην προανάκριση που συνεχίζεται από την Ασφάλεια, ταυτοποιήθηκε και για έξι τετελεσμένες κλοπές και τέσσερις απόπειρες που είχε διαπράξει από τις 6 Φεβρουαρίου σε ταξί, από τα οποία είχε κλέψει 225 ευρώ, τρία κινητά, διάφορα μικροαντικείμενα, εργαλεία και προσωπικά έγγραφα των οδηγών.

Όταν οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του 42χρονου, κατέσχεσαν laptop, tablet, μια συσκευή GPS, δύο ραδιόφωνα, ασημένια κοσμήματα και ρολόγια, ένα ποδήλατο και ένα συρτάρι ταμειακής μηχανής, των οποίων ερευνούν την προέλευση. Ακόμη, κατέσχεσαν 245,94 ευρώ, ένα κλομπ, δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 4,74 γραμμαρίων και 66,5 ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή. Για όλα αυτά, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου άσκησε στον δράστη δίωξη για διακεκριμένες κλοπές και παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.