βόλος-καμπάνες-σε-μεθυσμένο-χωρίς-δ-364498
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.01.2018 | 23:48

Βόλος: «Καμπάνες» σε μεθυσμένο χωρίς δίπλωμα που παρέσυρε παιδί

Βαθιά θα βάλει το χέρι στην τσέπη για να αποφύγει τη φυλακή ο ασυνείδητος οδηγός χωρίς δίπλωμα που, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση… απόλυτης μέθης, έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στο κέντρο του Βόλου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα αγοράκι μόλις 5 χρόνων, ευτυχώς όχι σοβαρά!

Το ατύχημα που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία, συνέβη το απόγευμα της  Παρασκευής, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 40χρονος έπεσε σε ένα σταθμευμένο Ι.Χ., ρίχνοντάς το πάνω σε ένα τρίτο σταθμευμένο Ι.Χ., που και αυτό μετακινήθηκε απότομα και χτύπησε το παιδί το οποίο βρισκόταν ανάμεσα στα οχήματα περιμένοντας να περάσει τον δρόμο! Όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς της Τροχαίας, ο 40χρονος δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης. Σαν να μην έφτανε αυτό, το αλκοτέστ «έδειξε» 1,75mg/l αλκοόλ στον οργανισμό του, ποσοστό ασυνήθιστα υψηλό!

Μετά την άσκηση δίωξης, δικάστηκε από το Αυτόφωτο και οι «καμπάνες» ήχησαν εκκωφαντικές! Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκαν φυλάκιση τριών ετών και χρηματική ποινή 1.200 ευρώ για την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, φυλάκιση ενός έτους για την οδήγηση χωρίς δίπλωμα και φυλάκιση τεσσάρων μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης. Μαζί με τα δικαστικά έξοδα, θα πρέπει να καταβάλλει πάνω από 12.000 ευρώ, διαφορετικά θα εκτίσει τις ποινές σε σωφρονιστικό κατάστημα!