βίντεο-ντοκουμέντο-από-τη-δολοφονία-τ-435957
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.02.2018 | 13:55

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου

βίντεο, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το bloko.gr έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δολοφόνων που με την μηχανή όπου περίμεναν, κρατώντας το καλάσνικοφ στα χέρια, διάνυσαν μια απόσταση περίπου εξήντα μέτρων μέσα σε μόλις εννέα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ο ένας εξ αυτών άδειασε τον γεμιστήρα του όπλου πάνω στον Βασίλη Στεφανάκο.

Οι δράστες κατά τη δολοφονία επέβαιναν σε μια λευκή Triumph.

Σύμφωνα με τις βαλλιστικές που έγιναν στους 29 κάλυκες που εντοπίστηκαν στο σημείο της δολοφονίας, το όπλο με το οποίο εκτέλεσαν τον Βασίλη Στεφανάκο είναι «καθαρό», δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη εγκληματική ενέργεια.

Ο Βασίλης Στεφανάκος που διατηρούσε μάνδρα αυτοκινήτων στο Χαϊδάρι, δεν ήταν τυχαίο όνομα στον κόσμο της νύχτας, ειδικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες που αναδείχτηκαν νέες ηγεσίες από τους προηγούμενους «εμφυλίους» πολέμους των μαφιόζων.

Θεωρείτο από πολλούς αστυνομικούς ως το αφεντικό της τρίτης γενιάς της εγχώριας μαφίας. Ήταν στη λίστα με τα 44 εντάλματα σύλληψης για εκβιασμούς και άλλα αδικήματα που είχε εκδοθεί το καλοκαίρι του 2006. Επίσης τον Ιανουάριο του 2007 είχε προσπαθήσει με τη βοήθεια δύο αστυνομικών να βγάλει νέο δελτίο ταυτότητας με λατινικούς χαρακτήρες από το Τμήμα Ασφαλείας της Πετρούπολης.

Είχε απασχολήσει κατά καιρούς τις διωκτικές αρχές για περισσότερες από 10 εγκληματικές ενέργειες που αφορούν ηθική αυτουργία σε δολοφονίες, τη δολοφονία συνεργατών του, αλλά και για τη στενή συνεργασία του με επίορκους αστυνομικούς. Ακόμη, ήταν ο αντίπαλος πόλος στον αιματηρό «εμφύλιο» των μαφιόζων. Τα χτυπήματα, που περιελάμβαναν εκρήξεις και ένοπλες επιθέσεις, παρά τον εγκλεισμό στη φυλακή των δύο αντιπάλων, διαδέχονταν το ένα το άλλο…