τυχερός-στάθηκε-40χρονος-εργάτης-στην-κ-364664
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.12.2017 | 14:35

Τυχερός στάθηκε 40χρονος εργάτης στην Κρήτη-Έπεσε από μεγάλο ύψος

Από μεγάλο ύψος σε σκαλωσιά σε ξενοδοχείο έπεσε ένας αλλοδαπός εργάτης στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας του νομού Ηρακλείου.

Όπως μετέδωσε το neakriti.gr, ο εν λόγω άνδρας έκανε βουτιά στο κενό από σκαλωσιά 4-5 μέτρων, πιθανότατα στη διάρκεια εργασιών στον χώρο του ξενοδοχείου.

Στο σημείο άμεσα έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών με τα πρώτα στοιχεία να αναφέρουν ότι ο 40χρονος αλβανικής υπηκοότητας, είχε την τύχη με το μέρος του και εκτός από κάποιο μικρό τραύμα στον ώμο, δεν κινδυνεύει.

Επίσης ενημερώθηκε και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου όπου και έσπευσε κλιμάκιο για μία πρώτη αυτοψία στον χώρο με τον πρόεδρο του ΕΚΗ κ. Βοριά να υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι: «Αποτελεί το ευτύχημα το γεγονός ότι δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός. Από ότι ενημερώθηκα, στο χώρο τον συγκεκριμένο, εργάζονταν τρία άτομα, εκ των οποίων δύο είναι αδέρφια με έναν εξ αυτών να πέφτει από την σκαλωσιά και να τραυματίζεται ευτυχώς ελαφριά».

Ο κ. Βοριάς πάντως αναφέρεται και στα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας που θα πρέπει να λαμβάνονται εκεί όπου εκτελούνται εργασίες. «Θέλω σε κάθε τόνο να υπογραμμίσω και να υπενθυμίσω για μία ακόμη φορά ότι χρειάζεται να τηρούνται όλα μα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας σε χώρους που εκτελούνται εργασίες».

Να σημειωθεί ότι για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Επιθεώρηση Εργασίας.