τρίτη-ακριβότερη-πρωτεύουσα-της-ευρώ-98354
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.08.2016 | 16:29

Τρίτη ακριβότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης η Αθήνα στο πάρκινγκ

Τελικά η ελληνική πρωτεύουσα είναι μια από τις ακριβότερες της Ευρώπης, σε πολλά πράγματα. Ομως ότι θα πληρώναν οι Αθηναίοι το πάρκινγκ «χρυσάφι» δεν το περιμέναμε.

Οι οδηγοί λοιπόν, πληρώνουν περισσότερα χρήματα για πάρκινγκ κατά μέσο όρο στην Αθήνα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας Ubeeqo που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Πιο συγκεκριμένα, η Αθήνα καταλαμβάνει την τρίτη θέση στη σχετική κατάταξη με 5,70 ευρώ για μια ώρα πάρκινγκ κατά μέσο όρο, γεγονός που η Die Welt σχολιάζει χαρακτηριστικά, λέγοντας «στη τρίτη θέση έρχεται μία πόλη, την οποία δεν θα περιμέναμε τόσο ακριβή.»

Μόνο το Λονδίνο, το οποίο εμφανίζεται να είναι το πιο ακριβό στην Ευρώπη με 10,40 ευρώ η ώρα και η Στοκχόλμη με 7,80 ευρώ βρίσκονται πάνω από την Αθήνα.

Αντίθετα, το πάρκινγκ στο Παρίσι κοστίζει 4,30 ευρώ η ώρα κατά μέσο όρο, στη Γενεύη 2,10 ευρώ, στη Ζυρίχη 2,90 ευρώ και στο Μονακό μόλις 2 ευρώ. Στο Μόναχο, το πάρκινγκ κοστίζει 4,20 ευρώ, στο Βερολίνο 2 ευρώ και στο Αμβούργο 2,70 ευρώ. Στον αντίποδα, το Βουκουρέστι εμφανίζεται να είναι η φθηνότερη ευρωπαϊκή μεγαλούπολη με 60 λεπτά την ώρα και η Σόφια με 80 λεπτά.