τρίκαλα-ο-ληστής-δεν-πρόλαβε-να-χαρεί-τ-387176
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.04.2018 | 17:06

Τρίκαλα: Ο ληστής δεν πρόλαβε να χαρεί τη λεία του

Μια σειρά από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή γύρω από το μίνι μάρκετ που λήστεψε το απόγευμα της Τετάρτης στα Τρίκαλα, κατέγραψαν την διαφυγή του δράστη και οδήγησαν στα ίχνη του τους αστυνομικούς της Ασφάλειας οι οποίοι τον εντόπισαν μέσα σε λίγες ώρες και του έβαλαν χειροπέδες.

Ο 42χρονος Έλληνας καραδοκούσε έξω από το κατάστημα περιμένοντας να φύγει και ο τελευταίος πελάτης, ώστε να μείνει μόνη η 44χρονη προσωρινά υπεύθυνη. Τότε, μπήκε μέσα, την ακινητοποίησε απειλώντας την με μαχαίρι και την υποχρέωσε να του δώσει όσα χρήματα υπήρχαν στην ταμειακή μηχανή. Αφού άρπαξε 385 ευρώ, τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε.

Όμως, χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών η ληστεία εξιχνιάστηκε αμέσως, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Πάνω του και στο σπίτι του βρέθηκε ακέραιο το κλεμμένο χρηματικό ποσό που αποδόθηκε στην 44χρονη, αλλά και το μαχαίρι που χρησιμοποίησε. Ο 42χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων που του άσκησε δίωξη για ληστεία και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.