τραυματίες-ακόμη-και-παιδιά-σε-παιχνί-485865
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.05.2018 | 23:16

Τραυματίες ακόμη και παιδιά σε παιχνίδι μπάσκετ στο κλειστό Μαρκοπούλου (φωτο&βίντεο)

Ανατριχιαστικές σκηνές βίας εξελίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Κλειστό Γήπεδο Μαρκοπούλου ενώ διεξαγόταν το παιχνίδι ανάμεσα στον Ο.ΚΑ. Μεσογείων και τη Νήαρ Ηστ από το οποίο θα κρινόταν η άνοδος στην Α’ ΕΣΚΑ!

 Ο αγώνας αμαυρώθηκε από άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν στο 34′ και με το σκορ στο 61-51 (υπέρ του ΟΚΑΜ) όταν οπαδοί των φιλοξενούμενων, πέταξαν αντικείμενα στον πάγκο και ακολούθησε σύρραξη!

Όπως επεσήμαναν στο notioanatolika.gr αυτόπτες μάρτυρες, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα οπαδών της Νήαρ Ηστ εισέβαλε στο γήπεδο πετώντας κροτίδες, σπάζοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και χρησιμοποιώντας τους πυροσβεστήρες.

Το αποτέλεσμα ήταν σε λίγα λεπτά να δημιουργηθεί ασφυκτική ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο ενώ πολλοί γονείς που παρακολουθούσαν το παιχνίδι με τα παιδιά τους να προσπαθούν να τα προστατεύσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τουλάχιστον τρία παιδιά τα οποία μεταφέρθηκε σε δομές υγείας για να τους γίνουν ράμματα όπως και παίκτες και των δύο ομάδων οι οποίοι προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τους χούλιγκανς.

Εντύπωση εξάλλου προκαλεί το γεγονός της απουσίας της αστυνομίας δύναμη της οποίας έσπευσε στο γήπεδο μετά από απεγνωσμένες εκκλήσεις στελεχών της δημοτικής αρχής και του ίδιου του δημάρχου Μαρκοπούλου, Σωτήρη Μεθενίτη.

Όλα τα στοιχεία πάντως συνηγορούν ότι την ευθύνη για τα απαράδεκτα επεισόδια φέρουν παράγοντες της Νηαρ Ηστ οι οποίοι παρότι βρίσκονταν στο γήπεδο δεν έκαναν καμία προσπάθεια να συγκρατήσουν τους μαινόμενους οπαδούς τους.

Το σοκ που υπέστησαν τα μικρά παιδιά – και όχι μόνο – που παρακολουθούσαν το παιχνίδι ήταν μεγάλο αφού κάποια από αυτά μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για να τους παρασχεθούν πρώτες βοήθειες εξαιτίας των τραυματισμών τους από αντικέιμενα που πετούσαν προς κάθε κατεύθυνση οι χούλιγκανς.

Ο προπονητής του Ο.ΚΑ. Μεσογείων, Νίκος Χασιώτης σε δήλωσή του αμέσως μετά τα επεισόδια ανέφερε: «Αντί να γιορτάζουμε την άνοδο σε καμιά ταβέρνα, άλλοι βρέθηκαν στο ιατρικό κέντρο για περίθαλψη και άλλοι μέχρι τα ξημερώματα στην ΓΑΔΑ για κατάθεση και από εκεί κατευθείαν στην δουλειά τους. Και όλα αυτά, επειδή έτσι αποφάσισαν μερικοί χαπακωμένοι φίλαθλοι, που ήρθαν με ναυλωμένο πούλμαν της Νήαρ Ηστ, η οποία και τους χρησιμοποιεί, κατά το δοκούν! Κρίμα για την ιστορία της»!

Αναφερόμενος στους τραυματισμούς ακόμη και μικρών παιδιών ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης, ανέφερε: «Κρίμα για τους μικρούς – και όχι μόνο- φιλάθλους,που υπέστησαν τις οδυνηρές συνέπειες, της δραστηριότητας των μεταφερόμενων Χούλιγκανς»!

epeis2

Διαβάστε παρακάτω πώς περιέγραψε τα εφιαλτικά επεισόδια ο δημοτικός σύμβουλος Μαρκοπούλου, Βασίλης Μεθενίτης, λίγη μόλις ώρα μετά το ξέσπασμά τους: «Δυστυχώς ανεγκέφαλοι υπάρχουν παντού. Η ομάδα της ΝΗΑΡ ΗΣΤ έχει μία τεράστια ιστορία πίσω της και την σεβόμαστε όλοι. Πρέπει όμως πάνω από όλα να την σεβαστεί και η διοίκηση της. Δεν μπορεί να φέρνει σαν (φιλάθλους) όποιο εγκληματικό στοιχείο διαθέτει η περιοχή. Η εμπειρία έχει δείξει ότι όταν μια διοίκηση θέλει να απομονώσει τους ανεγκέφαλους μπορεί να το κάνει.

Πριν από λίγο οι φίλαθλοι της ΝΗΑΡ ΗΣΤ αφού είδαν ότι η αμάδα τους έχανε από τον ΟΚΑΜ (παιχνίδι που όριζε την άνοδο από Β’ τοπική κατηγορία σε Α’ ΕΣΚΑ) με δέκα πόντους 6 λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι πετάξαν αντικείμενα μέσα στο γήπεδο με αποτέλεσμα οι διαιτητές να διακόψουν το παιχνίδι προκειμένου να εκκενωθεί το γήπεδο.

Η συνέχεια υπήρξε ακόμη χειρότερη αφού εκτός από μπουκάλια και άλλα μικροαντικείμενα εκσφενδονίστηκαν και φωτοβολίδες και καπνογόνα. Εκτός από τις φθορές στο γήπεδο που με κάποιον τρόπο θα φτιαχτούν, τις φθορές στις ψυχές των παιδιών του Δημοτικού που παρακολουθούσαν τον αγώνα ποιος θα τις αποκαταστήσει;

Θα εξαιρέσω θα συγχαρώ τους παίκτες της ΝΗΑΡΗΣΤ που πήγαν οι ίδιοι και προσπάθησαν να συγκρατήσουν και να απομακρύνουν τα ταραχοποιά στοιχεία. Ευτυχώς είχαν ανοιχτεί για τους φιλοξενούμενους η βόρεια πόρτα που φτιάχτηκε πριν από τέσσερα χρόνια και έτσι η εκκένωση έγινε με ασφάλεια από διαφορετικές εξόδους για τους φιλάθλους της κάθε ομάδας»!

Όπως ανέφερε στο notioanatolika.gr ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης ο ίδιος αλλά και οι παράγοντες του Ο.ΚΑ. Μεσογείων θα πράξουν ό,τι πρέπει ώστε να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων των επεισοδίων.

Πηγή: notioanatolika.gr