ωραιόκαστρο-τραμπουκισμοί-κατά-νεολ-86404
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.10.2016 | 17:04

Ωραιόκαστρο: Τραμπουκισμοί κατά νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ (βιντεο)

Νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι βρέθηκαν στο Ωραιόκαστρο, προκειμένου να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό ενάντια στο ρατσισμό και υπέρ της αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα, δέχτηκαν, όπως σημειώνουν, τραμπουκισμούς από γονείς μαθητών του δημοτικού σχολείου.

Συγκεκριμένα, το κείμενο που διένειμαν οι νεολαίοι του κόμματος και προκάλεσε την αντίδραση των γονέων έγραφε: «Θέλουμε ένα κόσμο που θα χωράει όλους τους κόσμους, θέλουμε σχολεία και γειτονιές που θα ακούμε τις φωνές των παιδιών, χωρίς να ξεχωρίζουμε σε ποια γλώσσα είναι αυτές! Το μόνο που δε χωράει στον κόσμο μας είναι οι ρατσιστές και οι μισαλλόδοξοι». Από την πλευρά τους μερικοί από τους παρευρισκόμενους γονείς σε έξαλλη κατάσταση φώναζαν «αναρχοάπλυτοι», «ανθέλληνες» και άλλους τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς προς τους νεολαίους.

Παράλληλα, μία εκ των συγκεντρωμένων φώναζε προς τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για τα προσφυγόπουλα πως «όχι δεν είναι δικά μας παιδιά, είναι παιδιά του Αλλάχ. Είναι παράνομοι δεν είναι πρόσφυγες» αλλά και «θα προασπίσουμε την πατρίδα μας».

https://www.youtube.com/watch?v=UifSqC1RNQI

Μάλιστα, οι «προστατευτικοί γονείς» δεν δίστασαν να προπηλακίσουν, να σπρώξουν και να βρίσουν νεαρά παιδιά, ζητώντας τους να απομακρυνθούν από ένα δημόσιο χώρο, δηλαδή το απέναντι πεζοδρόμιο από το σχολείο.