τόσκας-για-κύκλωμα-αντικαρκινικών-η-έ-89156
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.05.2018 | 14:46

Τόσκας για κύκλωμα αντικαρκινικών: Η έρευνα συνεχίζεται και σε άλλες κατευθύνσεις

Το κύκλωμα που διακινούσε αντικαρκινικά φάρμακα είναι πρωτοφανούς έκτασης, διαπίστωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Alpha 9,8». Οι έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας θα συνεχιστούν, τόνισε ο ίδιος, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι αντίστοιχη διακίνηση γινόταν και με άλλα φάρμακα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις από τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας για το κύκλωμα των φαρμάκων, ενώ ερωτηθείς για τις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο απάντησε ότι πλέον η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί: «Πράγματι υπήρξε έξαρση τους πρώτους μήνες του χρόνου στις ροές από τον Έβρο και αυτή τη στιγμή έχει ελεγχθεί απόλυτα τα φαινόμενο εκεί. Έχει ελεγχθεί πώς; Επικεντρωθήκαμε στους διακινητές και από την αρχή του χρόνου έχουν συλληφθεί 350 διακινητές μόνο στον Έβρο», σημείωσε.

Ο Νίκος Τόσκας τόνισε ότι η Ελλάδα και η πρωτεύουσά της είναι ασφαλής προορισμός γι’ αυτό και την επιλέγουν όλο και περισσότεροι τουρίστες. Αναφέρθηκε δε στην πρόσφατη επίσκεψη του Βρετανού Πρίγκιπα Καρόλου, αλλά και αυτή του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν: «Έχετε την εντύπωση ότι οι Βρετανικές Υπηρεσίες Ασφαλείας ή οι Γαλλικές για τον Πρόεδρο Μακρόν θα εμπιστεύονταν να κάνουν οι ηγέτες τους τέτοιες βόλτες αν δεν ήταν απόλυτα σίγουροι για την ασφάλεια τους;», αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε ότι η χώρα μας λαμβάνει εύσημα από άλλες χώρες για το επίπεδο ασφάλειας.

Αναφερόμενος στην ενίσχυση της αστυνόμευσης και μέσω της αποδέσμευσης Αστυνομικών από επίσημα πρόσωπα, επισήμανε ότι επί σειρά ετών δεν είχε γίνει καμία μείωση: «Στις περισσότερες των περιπτώσεων χωρίς κανένα λόγο, χωρίς καμία πραγματική σκοπιμότητα, μόνο αυξάνονταν και ποτέ δεν μειώνονταν ούτε κατά έναν. Εμείς τολμήσαμε, εμείς αφαιρούμε αστυνομικούς από την εξυπηρέτηση προσώπων και τους στέλνουμε στη φύλαξη του κέντρου της Αθήνας αλλά και των Αστυνομικών Τμημάτων των προαστίων της Αθήνας». Ταυτόχρονα, αποκάλυψε ότι μερίδα των μέσων ενημέρωσης, από τα οποία αφαιρέθηκαν αστυνομικοί που είχαν διατεθεί, επιδίδονται το τελευταίο διάστημα σε «χτυπήματα κάτω από τη μέση» με πρόσχημα τη δημοσιογραφική κριτική.