το-καλοκαίρι-ξεκινούν-τα-έργα-ανακατα-113386
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.05.2016 | 18:52

Το καλοκαίρι ξεκινούν τα έργα ανακατασκευής της Λεωφόρου

Το πλάνο της ανακατασκευής του «Απόστολος Νικολαΐδης» αποτέλεσε το αντικείμενο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος.

Ο πρώτος παράγοντας των «πρασίνων» εστίασε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της ιστορικής έδρας του συλλόγου. «Η Λεωφόρος είναι το σπίτι του Παναθηναϊκού για τη συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών μας. Δυστυχώς το γήπεδο έτσι όπως είναι τώρα δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μας. Δεν είναι ούτε σύγχρονο, ούτε όμορφο, γιατί ο ψυχισμός που εκπέμπει αυτό το γήπεδο είναι συγκλονιστικός» υπογράμμισε.

«Όλοι μας θα βάλουμε πλάτη. Τα έργα μας θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τα πλέι οφ. Θα κατασκευάσουμε τις νέες σουίτες. Έχουμε ήδη μαζέψει πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ από φίλους της ομάδας. Στόχος είναι να μαζέψουμε όσα περισσότερα χρήματα μπορούμε. Έχουμε ήδη υποβάλει τα χαρτιά για τις άδειες. Θα φτιάξουμε τη δεύτερη εξέδρα για 2.300 οπαδούς και δύο κτίρια στα κόρνερ, αλλά και το μισό περίβλημα στο εξωτερικό» πρόσθεσε.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών; «Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει μετά τα πλέι οφ, τα κτίρια θα ξεκινήσουν μόλις πάρουμε την άδεια, πιστεύω τον Ιούνιο. Υπολογίζουμε πως από τη στιγμή που θα πάρουμε την άδεια θα χρειαστούμε τρεις μήνες. Γι΄ αυτό θεωρούμε δεδομένο ότι τα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια θα τα δώσουμε στο ΟΑΚΑ. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε τα περισσότερα παιχνίδια μας στο πρωτάθλημα εδώ, στη Λεωφόρο, με τις εργασίες να γίνονται παράλληλα» απάντησε.

Ο κ. Αλαφούζος απάντησε επίσης για το κόστος των εργασιών, αναφέροντας ότι «για τα βασικά κομμάτια χρειαζόμαστε από 10 ως 15 εκατομμύρια ευρώ. Προφανώς ελπίζουμε πως θα μας δοθούν τα χρήματα της Περιφέρειας και δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε πως δεν θα μας δοθούν. Πάντως, τα 7 εκατομμύρια ευρώ της Περιφέρειας δεν φτάνουν. Του χρόνου θα ξεκινήσουμε όπως και να ΄χει το δεύτερο κομμάτι των έργων».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ηλίας Μιχαλαριάς, δήλωσε από την πλευρά του ότι «ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή βάλλεται από διάφορα συστήματα, είναι ένα αγκάθι στα συστήματα. Είναι μια ευκαιρία για όλους τους Παναθηναϊκούς να συσπειρωθούν γύρω από ένα όνειρο έναν στόχο. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μείνει στη Λεωφόρο, και αυτή τη στιγμή αυτό γίνεται. Η ανακαίνιση θα βοηθήσει όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού. Ο σύλλογος μεγαλώνει, είτε το θέλουν κάποιοι είτε δεν το θέλουν».