τι-θα-γίνει-τελικά-σήμερα-με-τα-μμμ-οι-79704
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.11.2016 | 00:01

Τι θα γίνει τελικά σήμερα με τα ΜΜΜ – Οι αποφάσεις των σωματείων & ο Ομπάμα

Κανονικά θα κυκλοφορούν οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου σήμερα, Τρίτη, ημέρα άφιξης του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα, ενώ προχωρούν σε κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στο μετρό και το τραμ.

Ως εκ τούτου, ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του μετρό και του τραμ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν πριν από λίγο μετά από συνεδριάσεις των σωματείων των εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες, αφού νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι πριν από πριν την επικαιροποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), θα προηγηθεί διαβούλευση τόσο με τα σωματεία των εργαζομένων, αλλά και τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών, ώστε οι αποφάσεις να μην αιφνιδιάσουν καμία πλευρά.

Στην συνάντηση, παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι όλων των σωματείων εργαζομένων της εταιρείας ΣΤΑΣΥ ΑΕ (λειτουργίας της Μετρό, Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ, Ηλεκτροδηγών, Ηλεκτροδηγών Τραμ, Ηλεκτροδηγών Μετρό, Κέντρου Ελέγχου Μετρό).

Τι θα ισχύσει τελικά… για τα μέσα μεταφοράς

– Μετρό: Τα πρώτα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 10:00 π.μ. Τα δρομολόγια της γραμμής 3 προς και από το αεροδρόμιο θα ξεκινήσουν μετά τις 11:20 π.μ. (Πρώτο δρομολόγιο Μετρό από το Αεροδρόμιο στις 11:30 Πρώτο δρομολόγιο από Αγία Μαρίνα προς Αεροδρόμιο στις 10:56).

– Κλειστοί θα παραμείνουν από τις 12:00 και μέχρι νεοτέρας οι σταθμοί Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Ακρόπολη και Συγγρού Φιξ του Μετρό, καθ υπόδειξη της αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς στάση.

– Το Τραμ θα λειτουργήσει από τις 10:00 π.μ. ως τη λήξη της βάρδιας.

– Προαστιακός: Από ώρα 10:00 έως και τουλάχιστον 11:30 θα ανασταλούν τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στην περιοχή του Αεροδρομίου

– Από τις 5:00 π.μ. αναμένεται κλείσιμο δρόμων περιμετρικά του Πολυτεχνείου και προσωρινές τροποποιήσεις διαδρομών των Λεωφορείων και Τρόλεϊ που διέρχονται από την περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο καθώς και μεταφορά των αφετηριών που βρίσκονται κοντά στο Πολυτεχνείο.

Χάος θα επικρατεί στους δρόμους, τόσο σήμερα Τρίτη, όσο και την Τετάρτη, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.