θρήνος-στον-ολυμπιακό-από-τον-θάνατο-τ-4516
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.10.2017 | 14:59

Θρήνος στον Ολυμπιακό από τον θάνατο του Τάκη Βεντίκου (φωτο)

Ο ελληνικός στίβος, αλλά και η οικογένεια του Ολυμπιακού θρηνούν τον θάνατο μιας εκ των κορυφαίων αθλητικών προσωπικοτήτων της χώρας, του Τάκη Βεντίκου, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών. Ο Τάκης Βεντίκος ήταν εκ των ιδρυτών του τμήματος στίβου των “ερυθρολεύκων”, προσφέροντας τις υπηρεσίες του για πάνω από 50 χρόνια.

takis_ventikos_aftodioikisi

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, όσο και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις.

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού:

Η οικογένεια του Ολυμπιακού θρηνεί τον θάνατο του μεγάλου εργάτη και εκ των ιδρυτών του τμήματος Στίβου, Παναγιώτη Βεντίκου. Ο αποβιώσας, από αθλητής, προπονητής και έφορος συνετέλεσε στην κατάκτηση μεγάλων διακρίσεων του τμήματος στην πολυετή παρουσία του. Συνεισέφερε τα μέγιστα στην ανάπτυξη των Ακαδημιών Στίβου και το πρόσωπό του εμπιστεύθηκαν πολύ μεγάλοι αθλητές που εντάχθηκαν στο τμήμα του Ολυμπιακού προσφέροντας μεγαλειώδεις επιτυχίες. Το Δ.Σ. του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένειά του Παναγιώτη Βεντίκου, δηλώνοντας παράλληλα ότι η μνήμη και η προσφορά του θα παραμείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο σύλλογό μας.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9/10 στις 14:00 στον Αγ. Νικόλαο Πειραιά.

Η δήλωση του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη:

«Ο Τάκης Βεντίκος, τον οποίο είχα την τιμή να γνωρίζω προσωπικά,  υπήρξε κορυφαία μορφή του ελληνικού αθλητισμού, η ψυχή για πάνω από 60 χρόνια του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού. Μέχρι και το τέλος της ζωής του, σαν άλλος αιώνιος έφηβος, βρισκόταν ενεργά δίπλα στους αθλητές και είχε την ευτυχία να δει δεκάδες από αυτούς να γίνονται πρωταθλητές και να διαπρέπουν σε διεθνές επίπεδο.

Τίμησε τον Δήμο Πειραιά με τη συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, όπου προσέφερε τα μέγιστα με την εμπειρία του. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντα».