θεσσαλονίκη-ένταση-και-επεισόδια-στο-499959
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.06.2018 | 23:56

Θεσσαλονίκη: Ένταση και επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (φωτο-βίντεο)

Πάνω από 3.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο το απόγευμα της Κυριακής στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών για την ονομασία των Σκοπίων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της διαδικτυακής ομάδας «Ενωμένοι Μακεδόνες».

Η πορεία των συγκεντρωμένων ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ και κινήθηκε επί της οδού Παύλου Μελά, στη συνέχεια στην Τσιμισκή, όπου και οι διαδηλωτές έκαναν στάση έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία και το προξενείο των Σκοπίων και μετά ανεβαίνοντας την οδό Βενιζέλου, έφτασε στην οδό Εγνατία, όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σημείο, οι διαδηλωτές παρέμειναν για περισσότερο από 20 λεπτά, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των πολιτικών τους αρχηγών, αλλά και κατά του δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και των πολιτών της ΠΓΔΜ.

Υπογραμμίζεται ότι έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν παρατεταγμένες δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, στις οποίες ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικρής έντασης επεισόδια. Ένταση επικράτησε κάτω από τα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη συμβολή των οδών Βλάλη με Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, όταν άτομα από την πορεία με καλυμμένα τα πρόσωπά τους πέταξαν πέτρες προς την αστυνομία, η οποία απάντησε με χρήση χημικών και ρίψη βομβών κρότου-λάμψης. Η πορεία κατέληξε στο Λευκό Πύργο, λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ένας εκ των πέντε διοργανωτών της σημερινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, ο Δημήτρης Ζιαμπάζης επισήμανε ότι “με τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ασκήσαμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα και εκφράσαμε ανοιχτά την αντίθεσή μας στην συμφωνία των Πρεσπών. Στόχος μας ήταν να ακουστεί δυνατά ότι η Θεσσαλονίκη δεν συμφωνεί με την συγκεκριμένη συμφωνία. Είμαστε πατριώτες και δημοκράτες και εάν σημειώνονταν επεισόδια, που δεν σημειώθηκαν, θα τα καταδικάζαμε ομόφωνα”. Παράλληλα, ο ίδιος επισήμανε ότι η διαδικτυακή ομάδα των “Ενωμένων Μακεδόνων”, στηρίζει τα συλλαλητήρια που ακολουθούν εντός των ημερών στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

https://youtu.be/Up1s85wAwzA