τέσσερα-αδελφάκια-κινδύνεψαν-να-καού-10518
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.09.2017 | 23:12

Τέσσερα αδελφάκια κινδύνεψαν να καούν ζωντανά στο Νέο Κόσμο

Παρ΄ ολίγον τραγωδία το απόγευμα στο Νέο Κόσμο, όταν τέσσερα αδελφάκια – όλα τους κορίτσια ηλικίας από δύο έως και πέντε χρονών – τα οποία ήταν μόνα τους στο σπίτι, κινδύνεψαν να καούν από πυρκαγιά που ξέσπασε στην κρεβατοκάμαρα του διαμερίσματος τους!

Ήταν λίγο μετά τις επτά το απόγευμα όταν οι ένοικοι στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στη συμβολή της οδού Ιππάρχου με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, άκουσαν τα κλάματα και τις φωτιές των παιδιών.

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστα λεπτά και πυκνοί μαύροι καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από το υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος των νηπίων.

Έντρομοι οι γείτονες όταν αντιλήφθηκαν ότι τα παιδιά ήταν μόνα στο σπίτι, αφού οι γονείς τους πρόσφυγες από τη Συρία απουσίαζαν (!) πήδησαν από το διπλανό μπαλκόνι στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου και σπάζοντας το τζάμι της μπαλκονόπορτας, κατάφεραν με αυτοθυσία να απεγκλωβίσουν τα παιδιά από το διαμέρισμα που είχε γεμίσει με πυκνούς καπνούς, εξαιτίας πυρκαγιάς στην κρεβατοκάμαρα.

Παράλληλα άλλοι κάτοικοι είχαν ήδη τηλεφωνήσει στην πυροσβεστική και σύντομα 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, έφθασαν στην πολυκατοικία και κατάφεραν έγκαιρα να θέσουν υπό έλεγχο και τελικά να σβήσουν τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί στο κτίριο.

Τα τέσσερα παιδάκια, ευτυχώς όλα καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Νέου Κόσμου.

Εκεί, όπου λίγη ώρα αργότερα πήγε τρομοκρατημένη η μητέρα τους, η οποία και συνελήφθη αφού σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της παραμέλησης και έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Όσο για τα παιδάκια, ήδη γίνονται προσπάθειες για να μεταφερθούν σε κάποια στέγη φιλοξενίας ανηλίκων , αφού πρώτα υποβληθούν σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους στο Νοσοκομείο Παίδων.

Πηγή: topontiki.gr