ταξίδι-με-αεροπλάνο-γιατί-πρέπει-να-πρ-15166
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.08.2017 | 11:29

Ταξίδι με αεροπλάνο: Γιατί πρέπει να προσέχουμε με τις βαλίτσες

Πολλές φορές δημιουργούνται μεγάλες ουρές στον έλεγχο εισιτηρίων και αποσκευών στα αεροδρόμια.  Όχι της Ελλάδος αλλά γενικά σε όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Οι αεροπορικές εταιρίες με βάση τα στατιστικά που έχουν γνωρίζουν ότι κάθε επιβάτης μπορεί να εξυπηρετηθεί το πολύ σε 10 λεπτά.

Όμως αρκετές φορές αυτό δεν γίνεται. Και σ αυτό δεν φταίνε οι αεροπορικές εταιρίες αλλά οι επιβάτες.

Και γιατί φταίνε οι επιβάτες;

Φταίνε γιατί ενώ θέλουν να ταξιδεύουν με φθηνά εισιτήρια αλλά χωρίς βαλίτσες, προσπαθούν να στριμώξουν όλα τους τα πράγματα σε βαλίτσες που όμως ξεπερνούν τα όρια  που επιτρέπουν για το εσωτερικό του αεροπλάνου.

Η  Ryanair, εταιρία με εισιτήρια χαμηλού , αντιμετωπίζει διαρκώς αυτό το πρόβλημα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και οι επιβάτες που συμμορφώνονται στους κανονισμούς.

Για παράδειγμα αν κάποιος επιβάτης έχει μεγαλύτερη βαλίτσα από αυτή που ορίζει ο κανονισμός θα πρέπει να βάλει τη βαλίτσα στο χώρο αποσκευών του αεροσκάφους.

Άρα θα πρέπει να πληρώσει για το επιπλέον βάρος.

Μέχρι να γίνουν οι διατυπώσεις, υπάρχει η σχετική καθυστέρηση. Φαντασθείτε αν σε μια πτήση με 200 επιβάτες οι 20 δεν  έχουν αποσκευές με τις σωστές διαστάσεις , πόση είναι η καθυστέρηση.

Λόγω της θερινής περιόδου και για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και εκνευρισμός η Ryanair ασκεί πλέον ελαστική πολιτική σχετικά με τις χειραποσκευές. Δίνει στους επιβάτες την δυνατότητα να μεταφέρουν μία χειραποσκευή των 10 κιλών ο καθένας δωρεάν.

Παρόλο που το 97% των πτήσεων της Ryanair παρουσιάζει άφιξη στην ώρα του αυτό το καλοκαίρι, η Ryanair υπενθυμίζει ευγενικά στους επιβάτες τους παρακάτω κανονισμούς σχετικά με τις χειραποσκευές:

Οι μέγιστες επιτρεπόμενες διαστάσεις χειραποσκευών αναγράφονται παρακάτω:

•             1 χειραποσκευή των 10 κιλών με διαστάσεις: 55cm x 40cm x 20cm

•             1 μικρή τσάντα (τύπου laptop, χαρτοφύλακα, τσάντα καταστημάτων αεροδρομίου)

Λόγω περιορισμένου χώρου, η καμπίνα μπορεί να αποθηκεύσει έως 90 χειραποσκευές (55 x 40 x 20 cms). Οι υπόλοιπες χειραποσκευές μπορούν να παραδοθούν για μεταφορά στον χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους δωρεάν. Και οι δύο χειραποσκευές θα πρέπει να χωράνε στα sizer που βρίσκονται στο gate κατά την διάρκεια της επιβίβασης. Σε περίπτωση που οι χειραποσκευές δεν ανταποκρίνονται στις επιτρεπόμενες διαστάσεις, θα πρέπει να παραδοθούν για μεταφορά στον χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους με χρέωση των £50/50€.

Προτεραιότητα επιβίβασης:

Οι επιβάτες που έχουν προμηθευτεί Προτεραιότητα Επιβίβασης μπορούν να μεταφέρουν την χειραποσκευή τους στο αεροσκάφος εφόσον επιβιβάζονται πρώτοι. Η Προτεραιότητα Επιβίβασης μπορεί να προστεθεί σε μία κράτηση από μόνο 5€. Στους επιβάτες που ταξιδεύουν για μικρή χρονική περίοδο και θέλουν να είναι σίγουροι πως η χειραποσκευή τους δεν θα παραδοθεί για μεταφορά στον χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους, συστήνεται να προμηθεύονται προτεραιότητα επιβίβασης.

Παραδοτέες αποσκευές:

Στους επιβάτες που ταξιδεύουν για μεγαλύτερη χρονική περίοδο και επιθυμούν να μεταφέρουν περισσότερα από 10 κιλά, συστήνεται να προσθέτουν αποσκευές στην κράτησή τους και να τις παραδίδουν στο check-in.