συνελήφθησαν-τρία-άτομα-για-παραβάσε-16718
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.04.2018 | 19:33

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσιών Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) Αττικής, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται ένα ακόμα άτομο.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, μεσημβρινές ώρες της 31 Μαρτίου 2018,  αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισαν σε περιοχή της Αττικής βυτιοφόρο όχημα το οποίο κατέληξε σε πρατήριο υγρών καυσίμων

Σε έλεγχο που επακολούθησε, από κοινού με υπαλλήλους της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε., διαπιστώθηκε ότι το βυτιοφόρο μετέφερε (9.902) κιλά υγραέριο βιομηχανικής χρήσης, προκειμένου να εφοδιάσει το συγκεκριμένο πρατήριο ως υγραέριο κίνησης, χωρίς να φέρει τα απαραίτητα παραστατικά στοιχεία του προϊόντος.

Με τη μέθοδο αυτή διέφευγαν την απόδοση των αναλογούντων δασμών και φόρων, οι οποίοι στην συγκεκριμένη υπόθεση εκτιμώνται στις (6.000) ευρώ, διαπράττοντας με τον τρόπο αυτό λαθρεμπορία καυσίμων σε βάρος του Δημοσίου.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ το βυτιοφόρο όχημα κατασχέθηκε.