συνελήφθησαν-τέσσερα-άτομα-για-διακί-387176
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.04.2018 | 14:43

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για διακίνηση “μαιμού” ρούχων μέσω διαδικτύου

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθησαν την 10η Απριλίου 2018, σε περιοχή της Ξάνθης, (4) ημεδαποί – δύο άντρες και δύο γυναίκες -, καθώς διακινούσαν πλήθος απομιμητικών προϊόντων ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, μέσω διαδικτύου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση – κατά περίπτωση -της νομοθεσίας σχετικά με τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, περί σημάτων καθώς και για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της αντίστασης.

Όπως διακριβώθηκε από την έρευνα οι συλληφθέντες είχαν δημιουργήσει σελίδες σε δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τουλάχιστον από το έτος 2015, μέσω των οποίων προωθούσαν απομιμητικά προϊόντα, χαρακτηρίζοντας αυτά ως «πιστή αντιγραφή των γνησίων» και «ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ σε άριστη ποιότητα».

Οι παραγγελίες των προϊόντων γίνονταν είτε τηλεφωνικά είτε μέσω διαδικτύου και η αποστολή στους πελάτες εντός και εκτός Ελλάδος, γινόταν με εταιρείες ταχυμεταφορών και ψευδή στοιχεία αποστολέα, ενώ σε ό,τι αφορά τις πληρωμές γίνονταν με αντικαταβολή ή κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό.

Κατά την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία των συλληφθέντων και σε (2) Ι.Χ. φορτηγά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων (3.850) τεμάχια απομιμητικών προϊόντων – ρουχισμός, τσάντες, πορτοφόλια, ρολόγια κ.α.

Το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών από τις παθούσες εταιρείες, σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες, υπερβαίνει το (1.612.337) ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.