συνελήφθη-ελληνίδα-μοντέλο-στο-χονγκ-414763
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.11.2017 | 20:35

Συνελήφθη Ελληνίδα μοντέλο στο Χονγκ Κονγκ για μεταφορά κοκαΐνης (φωτο)

Ένα 19χρονο μοντέλο από την Ελλάδα συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ τη Δευτέρα, επειδή μετέφερε στο σακίδιό της 2,6 κιλά κοκαΐνης, αξίας περίπου 300.000 δολαρίων.
Σύμφωνα με ΜΜΕ της Κίνας, τα οποία επικαλούνται το τελωνείο του Χονγκ Κονγκ, η 19χρονη Ελληνίδα είναι η τέταρτη γυναίκα επισκέπτης που συνελήφθη την τελευταία εβδομάδα στο αεροδρόμιο, προσπαθώντας να περάσει παράνομα κοκαΐνη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύλληψη έγινε όταν η 19χρονη έφτασε στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ από την Αιθιοπία, τη Δευτέρα 20/11, οπότε και σε τυπικό έλεγχο ανακαλύφθηκαν τα ναρκωτικά στην τσάντα της.

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ εξετάζουν το ενδεχόμενο οι τέσσερις γυναίκες να σχετίζονται μεταξύ τους και να χρησιμοποιήθηκαν από τον ίδιο έμπορο ναρκωτικών, ώστε να περάσουν παράνομα κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ.

Οι υπόλοιπες τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν είναι μια 19χρονη που έφτασε από την Αιθιοπία, μια 52χρονη που έφτασε από το Περού μέσω Ολλανδίας και μια 24χρονη που έφτασε από την Τανζανία μέσω Αιθιοπίας.
Η Ελληνίδα αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια του West Kowloon στο Χονγκ Κονγκ αντιμετωπίζοντας βαρύ κατηγορητήριο για διακίνηση ναρκωτικών και κινδυνεύει ακόμη και με ισόβια. Οι αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει τα στοιχεία της ούτε τη φωτογραφία της.