συνελήφθη-30χρονος-για-παιδική-πορνογρ-441767
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.06.2018 | 07:15

Συνελήφθη 30χρονος για παιδική πορνογραφία στην Κρήτη

Δικογραφία σε βάρος 30χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Για την διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια, (2) χρήστες του διαδικτύου που απέκτησαν πρόσβαση σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και μέσω των προφίλ τους προέβησαν σε ανταλλαγή υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι μέρος των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών αντιστοιχούν σε σύνδεση που χρησιμοποιούσε ο 30χρονος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την 11 Ιουνίου 2018 στην οικία του, σε περιοχή της Κρήτης, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την συνδρομή αστυνομικών της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Επιπρόσθετα κατά την διάρκεια της έρευνας ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του, στην υπό διερεύνηση υπόθεση και διαπιστώθηκε η διαχείριση ενός (1) εκ των δύο (2) προφίλ που ενεπλάκησαν στην ανταλλαγή του παράνομου υλικού.

Σημειώνεται ότι ο διαχειριστής του έτερου προφίλ είχε συλληφθεί την 6 Ιουνίου 2018, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και βάρος του είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία.

Τα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε αρμόδια Εισαγγελία.