συναγερμός-στο-λιμάνι-λεμεσού-για-ύπο-480461
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.05.2018 | 11:53

Συναγερμός στο λιμάνι Λεμεσού για ύποπτο φορτίο σε πλοίο

Έρευνα σε πλοίο που έχει ελλιμενιστεί στο λιμάνι Λεμεσού βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά από πληροφορία ότι ενδεχομένως να μεταφέρει απαγορευμένο φορτίο με προορισμό τη Συρία.

Η σχετική πληροφορία που διαβιβάστηκε χθες στις αρμόδιες αρχές από υπηρεσίες άλλης χώρας, ανέφερε πως το πλοίο που ήρθε στη Λεμεσό από τον Πειραιά και θα κατευθυνθεί στη συνέχεια στη Λατάκια, πιθανό να μεταφέρει οπλισμό και εύφλεκτες χημικές ουσίες ή ακόμη και ουσίες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ναρκωτικών.

Από την έρευνα που διεξάγεται από το Τμήμα Τελωνείων και την Αστυνομία της Κύπρου μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί μόνο εξαρτήματα ψυγείων. Κρατικός αξιωματούχος διαβεβαίωσε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το κοινό. Η ανησυχία προκύπτει λόγω του φορτίου που είχε κατασχεθεί πριν από μία δεκαετία και πάλι με προορισμό την Συρία. Τότε είχαν εντοπιστεί εκρηκτικά τα οποία φυλάχθηκαν σε ανοικτό χώρο στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης με αποτέλεσμα τον Ιούλιο του 2011 να σημειωθεί έκρηξη από την οποία σκοτώθηκαν 13 άτομα και καταστράφηκε ο κύριος ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της Κύπρου.