συμβολαιογράφοι-παραπληροφόρηση-τη-452123
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.02.2018 | 13:24

Συμβολαιογράφοι: Παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης από συλλογικότητες

Για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης από συλλογικότητες κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, τονίζοντας ότι «είτε επιδιώκουν σκοπίμως να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα και να δημιουργήσουν εντυπώσεις χωρίς τελικά να προσδίδουν κάποια ουσιαστική συνδρομή και αρωγή προς το δημόσιο συμφέρον, είτε εξυπηρετούν μικροκομματικά, μικροπολιτικά και ιδιοτελή συμφέροντα».

Με αφορμή πλειστηριασμό ακινήτου στο Μενίδι, για τον οποίο διαμαρτύρονται συλλογικότητες που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος επισημαίνει ότι «ανεστάλη κατόπιν σχετικού εγγράφου που απέστειλε στη συμβολαιογράφο η επισπεύδουσα τράπεζα».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση στου Συλλόγου «για τη σχετική εξέλιξη η οικογένεια και πιο συγκεκριμένα η κόρη του οφειλέτη είχε ενημερωθεί ήδη από χθες από τη συμβολαιογράφο, η οποία και είχε αναλάβει να εκτελέσει τον πλειστηριασμό».

«Η εμμονική αυτή στάση τους να στοχοποιούν το συμβολαιογραφικό επάγγελμα, αγνοώντας επιδεικτικά ότι εκτελούμε τα νόμιμα καθήκοντα μας, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα των πράξεών τους» σημειώνουν οι συμβολαιογράφοι προσθέτοντας: «Θα πρέπει να γίνει κατανοητό προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα δεχτούμε στο εξής απειλές και εκβιασμούς τόσο για την εκτέλεση των καθηκόντων μας όσο και για το νόμιμο και αδιαμφισβήτητο δικαίωμα μας να ενημερώνουμε τόσο τους άμεσα και νόμιμα εμπλεκόμενους στη διαδικασία των πλειστηριασμών όσο και την κοινή γνώμη αναφορικά με την εξέλιξη των πλειστηριασμών. Οι απειλές και οι προσπάθειες φίμωσης ανήκουν σε άλλα καθεστώτα. Ως γνωστόν στην δημοκρατία μας ο νομοθέτης παρέχει τα νομικά εκείνα μέσα να απαντήσουμε σε απειλές και εκβιασμούς. Ως γνωστόν στην δημοκρατία μας ο νομοθέτης παρέχει τα νομικά εκείνα μέσα να απαντήσουμε σε απειλές και εκβιασμούς. Προς το παρόν επιλέγουμε να ασχοληθούμε με την ουσία των προβλημάτων των Ελλήνων πολιτών».

Μέχρι το απόγευμα είναι προγραμματισμένοι 262 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Από την προηγούμενη Τετάρτη έχουν σταματήσει οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία, και πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μέχρι τις 6 το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί να βγουν στο «ηλεκτρονικό σφυρί» 262 ακίνητα σε όλη τη χώρα με επισπεύδουσες κυρίως τις τράπεζες.

Στην πλατφόρμα eauction.gr που έχει στηθεί αναρτώνται καθημερινά νέοι πλειστηριασμοί σπιτιών, οικοπέδων, γραφείων, αγροτεμαχίων, εργοστασίων, ξενοδοχείων κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 300 συμβολαιογράφοι έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών-Πειραιά, καθώς εντάσσονται και οι συμβολαιογράφοι της περιφέρειας.