στόχος-διαρρηκτών-το-σπίτι-δημάρχου-τ-406458
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.05.2018 | 23:28

Στόχος διαρρηκτών το σπίτι δημάρχου της Κρήτης

Ο δήμαρχος και η οικογένεια του απουσίαζαν. Είχαν πάει διήμερη εκδρομή στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.  Όταν επέστρεψαν, το απόγευμα της Κυριακής, έπαθαν σοκ διαπιστώνοντας ότι άγνωστοι είχαν διαρρήξει το σπίτι τους στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού.

Το σπίτι του δημάρχου Μινώα Πεδιάδας, Ζαχαρία Καλογεράκη, έγινε στόχος διαρρηκτών. Μόλις ξεπέρασε το αρχικό σοκ, βλέποντας την κατοικία του λεηλατημένη, ο Δήμαρχος ειδοποίησε την Αστυνομία που έφτασε μαζί με κλιμάκιο της Εγκληματολογικής υπηρεσίας το οποίο πήρε δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό από τα σημεία όπου κινήθηκαν οι εισβολείς, οι οποίοι είχαν τρυπώσει στο σπίτι σπάζοντας μια μπαλκονόπορτα που «βλέπει» στον δρόμο με έναν… κασμά!

Χωρίς να τους αντιληφθεί κάποιος, οι δράστες έκαναν άνω– κάτω όλα τα δωμάτια αναζητώντας χρήματα και τιμαλφή. Τελικά, ανακάλυψαν μερικά κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ που είχαν συναισθηματική αξία για την οικογένεια τα άρπαξαν και, μαζί με αυτά, «σήκωσαν» από το σπίτι και… 20 φιάλες αλκοολούχων ποτών!