στο-σκαμνί-η-σύζυγος-του-γ-βαρουφάκη-78074
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.11.2016 | 13:19

«Στο σκαμνί» η σύζυγος του Γ. Βαρουφάκη

Στις δικαστικές αίθουσες βρέθηκε η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου, κατηγορούμενη για «μίνι» καραμπόλα με μηχανάκια στη Λεωφόρο Κηφισίας. Το περιστατικό συνέβη το 2012, ενώ υπήρξε και ελαφρύς τραυματισμός μιας γυναίκας.

Σύμφωνα με όσα γράφει η Espresoo η Δανάη Στράτου παραβίασε με τη μηχανή της σήμα stop σε παράδρομο της λεωφόρου Κηφισίας με αποτέλεσμα ένα μηχανάκι να πέσει πάνω της και με τη σειρά του να χτυπήσει πάνω σε μια ακόμη διερχόμενη μηχανή στην οποία επέβαινε η νεαρή γυναίκα που τραυματίστηκε.

Στο δικαστήριο η νεαρή γυναίκα ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι η σύζυγος του Γιάννη Βαρουφάκη δεν επέδειξε σωστή συμπεριφορά, παρά το γεγονός ότι υπήρξε τραυματισμός και επέμενε να μην κληθεί η Αστυνομία, ενώ, όπως είπε η μάρτυρας, ένιωθε εκνευρισμένη με την καθυστέρηση και του ΕΚΑΒ, λέγοντας ότι βιάζεται καθώς ήθελε να πάει στο παιδί της.

Η Δανάη Στράτου, πάντως, παραδέχθηκε ότι προκάλεσε το τροχαίο, ωστόσο όπως είπε το περιστατικό έγινε άθελά της, καθώς δεν είχε καλή οπτική επαφή με τον δρόμο. Εάν, όπως είπε, υπήρχε πραγματική σύγκρουση θα είχε πέσει και η ίδια καθώς η μηχανή της έχει βάρος 250 κιλά και δεν θα μπορούσε να τη συγκρατήσει.

Ο Εισαγγελέας στην αγόρευσή του υποστήριξε για την κ. Στράτου ότι «από τη διαδικασία αποδείχθηκε ότι δεν ακινητοποίησε το όχημά της, όπως λέει ο ΚΟΚ, και κατά συνέπεια είναι αποκλειστικά υπαίτια για το τροχαίο».

Επειδή η σωματική βλάβη της παθούσας ήταν ελαφρά, η κατηγορία άλλαξε με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε πταίσμα. Έτσι η ποινική δίωξη έπαυσε λόγω παραγραφής, αν και το δικαστήριο, σύμφωνα με την εφημερίδα, έκρινε ότι η Δανάη Στράτου ήταν υπεύθυνη.