στο-νοσοκομείο-φοιτήτρια-που-κατάπιε-41094
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.05.2017 | 16:58

Στο νοσοκομείο φοιτήτρια που κατάπιε διάλυμα καυστικού νατρίου

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση η 19χρονη φοιτήτρια του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η κοπέλα φέρεται να κατάπιε ποσότητα διαλύματος καυστικού νατρίου.

Αυτό έγινε στη διάρκεια πειράματος στο Εργαστήριο του Χημικού Τμήματος.

Στην προσπάθειά της να αναρροφήσει διάλυμα του υλικού με ένα αντικείμενο σαν γυάλινο καλαμάκι , πιπέτα, όπως λέγεται , από το στόμα, αντί με ένα ειδικό εξάρτημα σαν φεντούζα το λεγόμενο κουάρ, το οποίο χρησιμοποιείται για την αναρρόφηση επικίνδυνων υλικών

στα πειράματα.

Η δευτεροετής φοιτήτρια μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών, που αφού τις χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες επέστρεψε στο σπίτι της.

Οι πόνοι όμως δεν έλεγαν να σταματήσουν, με αποτέλεσμα να διακομισθεί εκ νέου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πόλης αυτή τη φορά.

Νοσηλεύεται στη Β΄ Παθολογική Κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος, μία νοσηλεία που θα διαρκέσει πολλές μέρες σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς της, αφού έχει υποστεί πληγές στον οισοφάγο, χωρίς όμως ευτυχώς να έχει πάθει διάτρηση.

Αυτό που λένε τώρα οι γονείς και οι συμφοιτητές της, οι οποίοι σοκαρίστηκαν από το γεγονός, θα πρέπει να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα.