στο-εδώλιο-αστυνομικοί-για-το-θάνατο-ε-387492
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.01.2018 | 10:42

Στο εδώλιο αστυνομικοί για το θάνατο ενός 18χρονου δικυκλιστή

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Νεάπολης αναμένεται να καθίσουν σήμερα δύο αστυνομικοί, οι οποίοι κατηγορούνται για το θάνατο ενός 18χρονου δικυκλιστή μετά από τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκησαν.

Μάλιστα μεταξύ άλλων κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο, και ψευδορκία.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα το συμβάν είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2013 κοντά στην περιοχή Νικηθιανό Λασιθίου, όταν οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε υπηρεσία με το περιπολικό.

Τότε στην προσπάθεια τους να αποφύγουν έναν ηλικιωμένο που κινείτο στο δρόμο, ο οδηγός του περιπολικού έκανε ελιγμό, με αποτέλεσμα να κλείσει το δρόμο στον 18χρονο, που περνούσε εκείνη την ώρα με τη μηχανή του από το σημείο.

Εξαιτίας της σύγκρουσης των δύο οχημάτων, ο άτυχος νεαρός εκσφενδονίστηκε αρκετά μέτρα μακριά, έπεσε στο έδαφος με το κεφάλι και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Από την πρώτη στιγμή οι δύο αστυνομικοί αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι έφτασαν στην περιοχή και αντίκρισαν ήδη τραυματισμένο τον 18χρονο.

Ωστόσο για την ίδια υπόθεση αναμένεται να δικαστούν σε άλλη αίθουσα του δικαστηρίου δύο ακόμη αστυνομικοί με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και ψευδορκίας.

Πηγή: cretapost.gr