στο-δρόμο-κινδυνεύουν-να-βρεθούν-χιλι-80814
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.11.2016 | 12:00

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν χιλιάδες δανειολήπτες

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν χιλιάδες οικογένειες δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο , πολλές εξ’ αυτών και από την πόλη της Πάτρας.

Η αγωνία αυτή θα εκφραστεί από το βήμα που θα δοθεί στο Δημοτικό συμβούλιο Πάτρας, στον εκπρόσωπο των χιλιάδων δανειοληπτών, Παντελή Αντωνιάδη σε μια νέα παρέμβαση στην τοπική αυτοδιοίκηση του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ) http://www.daneia-chf.gr/archiki.html.

Ο κ. Αντωνιάδης αναμένεται να τοποθετηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, ενώ σε ανακοίνωση του τονίζει:

«… Σε ένα βαρέλι δίχως πάτο έχει μετατραπεί το στεγαστικό μας δάνειο , αφού ενώ καταβάλλουμε κανονικά τις δόσεις του δανείου, μετά από πολλά χρόνια συνεχίζουμε να βλέπουμε πως χρωστούμε όσα αρχικώς δανειστήκαμε , εάν όχι και περισσότερα. Η δε μηνιαία καταβληθείσα δόση του δανείου έχει αυξηθεί πάνω από 50% , την ίδια στιγμή που η ανεργία καλπάζει, καθώς και οι συντάξεις μας και οι μισθοί όλων των Ελλήνων έχουν περικοπεί….

Με αίσθημα ευθύνης και γνώση πως στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε δεν χωρούν εντυπωσιασμοί, καθώς η αμείλικτη εικόνα και μόνο των πλειστηριασμών μιλά από μόνη της, τονίζει πως τώρα όσο ποτέ άλλοτε αναδεικνύεται η ανάγκη δημιουργίας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας.

Τώρα μετά και την δικαστική απόφαση σταθμό υπ’αριθμ 334/2016 που εκδόθηκε πρόσφατα από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών , καθίσταται ως σημείο αναφοράς η οριστική επίτευξη λύσης μπροστά στο δράμα και τον φόβο των δανειοληπτών να χάσουν το σπίτι τους. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα κλονιστεί σοβαρά το κοινό περί δικαιοσύνης αίσθημα.

Πιο συγκεκριμένα με την παρέμβαση του στο Δημοτικό συμβούλιο Πάτρας ο εκπρόσωπος των δανειοληπτών: θα αιτηθεί την νομοθέτηση της 1ης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο δικαστικής απόφασης 334/2016 Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που κάνει δεκτή την ασκηθείσα συλλογική αγωγή καταναλωτικών Ενώσεων και ΣΥΔΑΝΕΦ.

Θα τονίσει πως η άμεση εφαρμογή του διατακτικού της ιστορικής δικαστικής απόφασης, αυτόματα θα τονώσει την αγορά, αφού το καπέλο των δόσεων (έως και 57% επιπλέον) που καλούνται τώρα τα χιλιάδες νοικοκυριά να καταβάλλουν, αυτόματα θα μετακυλήσει στην καθημερινότητα του πολίτη, δηλαδή στην αγορά δίνοντας την ένεση τόνωσης που τόσο πολύ έχει ανάγκη».