στις-3-το-μεσημέρι-η-κηδεία-του-αλέξανδρ-94072
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.09.2016 | 09:48

Στις 3 το μεσημέρι η κηδεία του Αλέξανδρου Βέλιου

Σήμερα στις 15:00 το μεσημέρι στο Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας θα πουν το τελευταίο αντίο συγγενείς και φίλοι στο δημοσιογράφο και συγγραφέα Αλέξανδρο Βέλιο. Θα ακολουθήσει νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, που βρίσκεται μέσα στο χώρο του νεκροταφείου.

Ο 63χρονος μετά από μάχη μηνών που έδωσε με τον καρκίνο αποφάσισε να καταφύγει τελικά στη λύση της μη υποβοηθούμενης ευθανασίας στο σπίτι του στην Αθήνα αφήνοντας την τελευταία πνοή του τα ξημερώματα της Δευτέρας. Τον τελευταίο καιρό είχε δηλώσει δημόσια πως θα έκανε και ο ίδιος ευθανασία, προτού τον συνθλίψει κυριολεκτικά ο καρκίνος.

Είχε προχωρήσει μάλιστα και σε τηλεοπτική εξομολόγηση, όπου δημοσιοποιούσε τη σκέψη του να διεκδικήσει στην Ελβετία το δικαίωμα σε ένα τέλος ανώδυνο και αξιοπρεπές.

Ενα ζήτημα που πραγματεύεται και στο δοκίμιό του, ένα κείμενο 64 σελίδων, πάνω στα μεγάλα θέματα της ζωής και του θανάτου, στο οποίο αφηγούνταν μεταξύ άλλων την προσωπική του ιστορία και κάνει έναν πολύ σύντομο και περιεκτικό απολογισμό ζωής.