στην-αγκαλιά-της-mercedes-περνάει-το-taxibeat-64406
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.01.2017 | 07:56

Στην αγκαλιά της Mercedes περνάει το Taxibeat

Στην αγκαλιά του μεγαλύτερου γερμανικού ομίλου αυτοκίνησης Daimler περνά μια από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές startups που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Λατινική Αμερική, το Taxibeat.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εξαγορά πραγματοποιείται από την θυγατρική της Daimler, που διαχειρίζεται την εφαρμογή MyTaxi. Πρόκειται για μια εφαρμογή παρόμοια με το Taxibeat  με την οποία ο χρήσης καλεί ταξί από το κινητό του. Το Mytaxi ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009 από την startup με έδρα το Αμβούργο Intelligent Apps GmbH. Στις αρχές του 2012 η Daimler μπήκε με μικρό ποσοστό στην εταιρεία και το 2014 εξαγόρασε το 100% της εταιρείας.Η εφαρμογή μετράει περισσότερα από 10 εκατομμύρια λήψεις και λειτουργεί σε 40 πόλεις σε έξι χώρες στην Ευρώπη.

Το insider.gr επικοινώνησε απευθείας με τον ιδρυτή και διευθύνων σύμβουλο της Taxibeat κ. Νίκο Δανδράκη ο οποίος δήλωσε ότι «πάγια τακτική της εταιρείας είναι να μην σχολιάζει φήμες». Αντίστοιχα, και η θυγατρική της Daimler που διαχειρίζεται το Mytaxi δήλωσε ότι δεν σχολιάζει φήμες.

Με αυτή τη συμφωνία ολοκληρώνεται η αυτόνομη πορεία μιας εταιρείας που ξεκίνησε το 2011 και η οποία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία «τρέχει» με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης που αγγίζει το 180% με τους χρήστες της εφαρμογής να υπερβαίνουν τους 800.000 και τους συνεργαζόμενους οδηγούς να ξεπερνούν τους 15.000. Πέρα από την υπηρεσία κλήσης ταξί μέσω της ίδιας εφαρμογής λειτουργεί και η υπηρεσία Taxibeat Boxi για την μεταφορά αντικειμένων μέσα στη πόλη. Παράλληλα, στα σχέδια της εταιρείας είναι και η δημιουργία ειδικών υπηρεσιών για τον τουρισμό και για εκδηλώσεις.

Η αρχική χρηματοδότηση του Taxibeat προήλθε από το venture capital Openfund, ενώ το 2013 χρηματοδοτήθηκε από το επενδυτικό κεφάλαιο Hummingbird.