στη-λάρισα-βάση-drones-των-ηπα-δείτε-τι-ετο-462044
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.03.2018 | 22:42

Στη Λάρισα βάση drones των ΗΠΑ –Δείτε τι ετοιμάζουν

Σε βάση drones ΗΠΑ στη Λάρισα αναφέρεται το ΒΗΜΑ της Κυριακής και κανει λόγο για συμφωνία για να αρχίσουν πτήσεις σύντομα. Ο ρόλος τους θα είναι κατασκοπευτικός, εποπτικός.

Στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες,  ομάδα αμερικάνων αξιωματικών και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9.

Οι αμερικάνοι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, έφεραν και δύο μη επανδρωμένα MQ-9 Reaper που αποτελούν την αιχμή του δόρατος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και είναι αυτά που θα επιχειρήσουν από κοινού με τα ελληνικά μη επανδρωμένα, στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, εντάσσεται αυστηρά στο πλαίσιο στρατιωτικής εκπαίδευσης ωστόσο δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2017 – μετά και τις εξελίξεις στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας – πολυμελές κλιμάκιο Αμερικανών αξιωματικών περιόδευσε σε Πτέρυγες Μάχης της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, «επιθεώρησε» εγκαταστάσεις προς αξιοποίηση, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστή η απόφασή τους.