στη-φυλακή-τραπεζικό-στέλεχος-για-θα-364498
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.02.2018 | 13:11

Στη φυλακή τραπεζικό στέλεχος για «θαλασσοδάνεια»

Στις φυλακές της Χίου οδηγήθηκε πρώην διευθυντικό στέλεχος της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου, ο οποίος δεν κατέβαλε το ποσό της εγγύησης που του είχε επιβληθεί, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Ο κατηγορούμενος για απιστία, σύμφωνα με τη σε βάρος του δικογραφία, έχει αναλάβει μεγάλο μέρος της ευθύνης για τα όσα συνέβησαν με τα θαλασσοδάνεια, που σήμαναν την αρχή του τέλους στο τοπικό πιστωτικό ίδρυμα. Τον περασμένο Αύγουστο, μετά την απολογία του, η ειδική ανακρίτρια είχε προτείνει την προφυλάκισή του, ενώ ο εισαγγελέας την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματική εγγύηση 120.000 ευρώ.

Λόγω αυτής της διαφωνίας, το θέμα παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η απόφαση του οποίου ευθυγραμμιζόταν με την εισαγγελική πρόταση. Με αυτό το δεδομένο, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο το διάστημα που μεσολάβησε δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό της εγγύησης και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έγινε δεκτό από τη Δικαιοσύνη το αίτημά του για προσημείωση περιουσιακών του στοιχείων, ώστε το ποσό της εγγύησης να καλυφθεί με την ακίνητη περιουσία του. Με αυτό το δεδομένο, εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης και κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη μεταγωγή και την προφυλάκισή του στη Χίο. Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Στρατής Ηλιογραμμένος, δεν θέλησε την Παρασκευή να κάνει καμία δήλωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονταν επίσημα μέχρι την Παρασκευή, αντίστοιχα προβλήματα φέρεται να αντιμετωπίζουν άλλοι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου.

Πρόκειται για ένα μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και ενός δανειολήπτη, με σαφώς μικρότερα ποσά εγγυήσεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο αυτοί κατηγορούμενοι φέρεται να έχουν δηλώσει αδυναμία να καλύψουν με μετρητά τα ποσά των εγγυήσεων που τους επιβλήθηκαν, υποβάλλοντας αιτήματα για την προσημείωση περιουσιακών τους στοιχείων, τα οποία και εξετάζονταν από τη Δικαιοσύνη.