στη-δημοσιότητα-τα-στοιχεία-κατηγορο-53402
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.03.2017 | 12:57

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία κατηγορουμένου για αποπλάνηση ανηλίκου

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, έπειτα από σχετική εισαγγελική εντολή, τα στοιχεία του τεχνικού ορθοπεδικού που κατηγορείται, για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 14 ετών από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο 2015.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ πρόκειται για τον Κρασσά Μιχαήλ του Δημητρίου, κάτοικο Ηρακλείου βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου τηλεφωνικά στους αριθμούς 2810-274258 και 274070 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί πριν από λίγο καιρό όταν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου παραπέμφθηκε για να δικαστεί ο φερόμενος ως δράστης με την κατηγορία της αποπλάνησης παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη.

Σχετική καταγγελία είχε γίνει από τους γονείς της 12χρονης σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος, που παρακολουθούσε τη μαθήτρια για την αντιμετώπιση θωρακικής σκολίωσης, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.