στε-αντισυνταγματικός-ο-νόμος-για-τις-83430
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.10.2016 | 23:29

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες

Αντισυνταγματικός κρίθηκε με ψήφους 14-11 ο νόμος Παππά (4339/2015) για τις τηλεοπτικές άδειες, από την ολομέλεια του ΣτΕ.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου μετά από 5.30 ώρες δεν ακολούθησε την ενδιάμεση λύση να δώσει προθεσμία στο ΕΣΡ ώστε να προχωρήσει σε διορθώσεις.

Οι 25 αντιπρόεδροι και σύμβουλοι Επικρατείας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κατά την σημερινή πέμπτη κατά σειρά διάσκεψη, μετά από έντονες αντιπαραθέσεις αποφάνθηκαν ότι ο νόμος Παππά προσκρούει στις επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος που καθορίζει ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το ΕΣΡ.

Με την απόφαση των Συμβούλων Επικρατείας, ο νόμος, βάσει του οποίου διεξήχθη ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ακυρώνεται, οι τηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούσαν πριν τον διαγωνισμό, συνεχίζουν να λειτουργούν ενώ οι νέες άδειες δεν ισχύουν, ενώ το δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα στους υπερθεματιστές

Σύμφωνα με το ΣτΕ ο διαγωνισμός έπρεπε να γίνει από το ΕΣΡ, το οποίο είναι και το μόνο αρμόδιο να προχωρήσει σε νέα διαγωνιστική διαδικασία.

Κατά την έξοδό του από το κτίριο ο πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου, Ν. Σακελλαρίου, δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση. “Δεν μπορω να κανω απολυτως καμία δήλωση. Η διάσκεψη ειναι μυστική”, είπε χαρακτηριστικά.