σκέψεις-για-ερτ-και-superleague-ποιοι-αγώνες-θ-23798
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.07.2017 | 20:56

Σκέψεις για ΕΡΤ και Superleague – Ποιοι αγώνες θα προβάλλονται

Λύση για να ικανοποιηθούν οικονομικά οι «μικρομεσαίες» ομάδες της Super League αναζητούν οι τέσσερις «μεγάλες» ΠΑΕ.

Τα τελευταία 24ρωρα οι επαφές και οι συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα εντείνονται και όπως διαρρέεται οι κορυφαίοι σύλλογοι του ελληνικού πρωταθλήματος βρίσκονται πολύ κοντά στην ανεύρεση της λύσης που θα δώσει ανάσα και στις μικρότερες ομάδες και θα τις βγάλει από το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει με την μείωση της τάξεως του 18% που ζητά να εφαρμοστεί η Nova στο τηλεοπτικό συμβόλαιο της επόμενης περιόδου.

Οι 12 ΠΑΕ ζήτησαν τη συνδρομή των «μεγάλων» για να βρεθούν τα χρήματα που θα καλύψουν το… κενό που θα προκύψει από αυτή τη μείωση και όπως προκύπτει από τις… ζυμώσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες η λύση φαίνεται πως τελικά θα δοθεί μέσω της εισόδου της ΕΡΤ στο τηλεοπτικό τοπίο.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κρατικό κανάλι είναι έτοιμο να προσφέρει έως και 3 με 4 εκατ. ευρώ για την μετάδοση (πιθανότατα) 2 αγώνων κάθε αγωνιστική.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα κορυφωθούν οι επαφές ανάμεσα στους φορείς και την Δευτέρα στο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Από τη στιγμή που βρεθεί η λύση στο τηλεοπτικό τοπίο, τότε θα πέσουν οι υπογραφές στην προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, το οποίο –όπως όλα δείχνουν- δεν θα περιλαμβάνει play off, όχι μόνο για την ανάδειξη του πρωταθλητή, αλλά γενικώς!

Από την άλλη, αν οι μικροί ικανοποιηθούν από την οικονομική συμφωνία, δεν αποκλείεται να περάσει τελικά η μείωση των ομάδων από 16 σε 14, προοπτική που την θέλουν τόσο οι 4 μεγάλοι, όσο και η Nova αλλά και ο υφυπουργός Αθλητισμού.