σκάφος-της-τουρκικής-ακτοφυλακής-έδ-58912
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.02.2017 | 18:52

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής «έδεσε» στα Ιμια – Διαψεύδει η Αθήνα

Η Αγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο «διαρρέοντας» ένα νέο βίντεο «ντοκουμέντο» στο οποίο εμφανίζεται πλοιάριο της τουρκικής ακτοφυλακής να «δένει» ανάμεσα στις δύο βραχονησίδες των Ιμίων. «Είδηση» που για μία ακόμη φορά διέψευσε η Αθήνα με επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού.

Στο ρεπορτάζ που συνοδεύει τοβίντεο που παρουσίασε η εφημερίδα Hurriyet στην διαδικτυακή της έκδοση, αναφέρται ότι στο πλοιάριο επέβαιναν 5 Τούρκοι αξιωματικοί.

Το πλοιάριο έμεινε ακίνητο για δέκα λεπτά στη διάρκεια των οποίων αξιωματικοί άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Αναφέρεται επίσης ότι ένα ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού βρισκόταν σε απόσταση ενός μιλίου από το τουρκικό πλοιάριο, δηλαδή από την Καλόλιμνο.

Επιπλέον τονίζεται ότι ένα πλοίο 170 μέτρων της τουρκικής εταιρείας «Powership Μαύρη Θάλασσα» με την ονομασία «Yasinbe» πέρασε από την περιοχή των Ιμίων κινητοποιώντας την ελληνική ακτοφυλακή. Το ελληνικό σκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει, όταν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής ξεκίνησε να κατευθύνεται προς το μέρος του.

Η διάψευση της Αθήνας

«Με αφορμή οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες αναφορικά με προσέγγιση τουρκικής ακταιωρού σήμερα το πρωί στα Ίμια, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής γνωρίζεται ότι δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.