συνεχίζονται-οι-προσπάθειες-για-την-α-13610
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.09.2017 | 10:30

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκόλληση του BLUE STAR PATMOS

Συνεχίζονται οι προσπάθειες ρυμούλκησης του επιβατηγού πλοίου Blue Star Ferries από την Ίο, έπειτα από την προσάραξή του σε ξέρα στην είσοδο του λιμανιού, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Οι εργασίες για την πλήρη αποκόλληση του επιβατηγού πλοίου γίνονται με τη συνδρομή ειδικών συνεργείων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με τη συνδρομή ειδικού σκάφους απαντλήθηκαν για προληπτικούς λόγους τα καύσιμα από τις δεξαμενές του πλοίου.

Την Παρασκευή, αλλά και το Σάββατο έγιναν επιχειρήσεις για την αποκόλληση του πλοίου. , Το Blue Star Patmos αποκολλήθηκε κατά περίπου 50 μέτρα, ωστόσο παραμένει εγκλωβισμένη η πλώρη με την μπάλα και για τον λόγο αυτό νέα επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα τις επόμενες ημέρες.

Γενικότερα, το πλοίο φαίνεται να έχει υποστεί πολλαπλά ρήγματα, κυρίως στη δεξαμενή έρματος που είναι στεγανή και δεν επηρεάζει την πλευστότητα του πλοίου.

Οι μηχανές του πλοίου όπως και οι άξονες των προπελών είναι άθικτες, ενώ στο προσαραγμένο πλοίο έχουν ποντιστεί δύο σειρές πλωτά φράγματα για προληπτικούς λόγους.

Στο μεταξύ, η ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ σε απάντηση του από 01.09.2017 ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναφορικά με την προσάραξη του πλοίου BLUE STAR PATMOS σε αβαθή, αναφέρει ότι «οι επιπτώσεις στον κύκλο εργασιών και τα αποτελέσματα του Ομίλου εκτιμάται ότι θα είναι περιορισμένες, λόγω της επερχόμενης χαμηλής περιόδου κίνησης και της δυνατότητας κάλυψης των δρομολογίων του πλοίου, με μεταδρομολογήσεις άλλων πλοίων του Ομίλου»

Προσθέτει, επίσης, ότι το γεγονός καλύπτεται πλήρως από τις υφιστάμενες ασφαλιστικές καλύψεις του πλοίου BLUE STAR PATMOS για αστική ευθύνη έναντι τρίτων (Protection & Indemnity) και για κινδύνους σκάφους και μηχανής (Hull & Machinery) από διεθνώς αναγνωρισμένους ασφαλιστικούς οίκους.