συναγερμός-δέμα-με-αυτοσχέδιο-εκρηκτ-109582
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.06.2016 | 19:43

Συναγερμός: Δέμα με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε δικαστικό

Δέμα το οποίο περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό εστάλη το μεσημέρι της Πέμπτης σε δικαστικό στον Χολαργό.

H δικαστικός Ισιδώρα Πόγκα έλαβε ειδοποιητήριο από τα ΕΛΤΑ για να παραλάβει συστημένο, το οποίο ήταν ένας μεγάλος φάκελος Α4.

Ο φάκελος περιείχε το περίβλημα ενός βιβλίου αλλά από μέσα είχαν αφαιρεθεί οι σελίδες και στις θέση τους βρίσκονταν έξι μασούρια με άγνωστη εκρηκτική ύλη, δύο μπαταρίες και αυτοσχέδιο πυροκροτητή.

Η δικαστικός ενημέρωσε άμεσα την αστυνομία και το δέμα παρελήφθη από συνεργείο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Όπως έγινε γνωστό, η συγκεκριμένη δικαστικός έχει συμμετάσχει σε δίκες σοβαρών υποθέσεων, ανάμεσα στις οποίες ήταν πρόσφατα και αυτή της «Χρυσής Αυγής».

Ειδικότερα είχε παραπέμψει σε δίκη τους 69 κατηγορουμένους της Χρυσής Αυγής.

Από την πλευρά της η ΧΑ σε ανακοίνωσή της ανέφερε:

Οι επαγγελματίες συκοφάντες της Χρυσής Αυγής είναι παντελώς αναξιόπιστοι και προσπαθούν με ψέμματα, λογικά άλματα και παραπληροφόρηση να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, συνδέοντας την εν λόγω τρομοκρατική ενέργεια με την συνέντευξη Τύπου της πολιτικής αγωγής στην δίκη. Ακέραια ευθύνη φέρουν και οι αστυνομικές πηγές, οι οποίες σκοπίμως δεν επιβεβαιώνουν την πλήρη ταύτιση με την μεθοδολογία των “Πυρήνων της Φωτιάς”.