συμβούλιο-εφετών-αποφάσισε-την-μη-έκδ-74478
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.12.2016 | 15:58

Συμβούλιο Εφετών: Αποφάσισε την μη έκδοση των τελευταίων δύο Τούρκων αξιωματικών

Με απόφαση που εξέδωσε σήμερα το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι δύο τελευταίοι από τους συνολικά οκτώ Τούρκους αξιωματικούς. Σύμφωνα με την Καθημερινή, η απόφαση ήταν σύμφωνη με την πρόταση του εισαγγελέως εφετών Γεωργίου Βούλγαρου για απόρριψη του αιτήματος των τουρκικών αρχών.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά απόφαση που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Εφετών σχετικά με την υπόθεση των αιτημάτων προς έκδοση από τις τουρκικές αρχές. Το Συμβούλιο έχει αποφασίσει να μην εκδοθούν συνολικά οι πέντε από τους οκτώ, ενώ για τρεις έχει αποφασίσει την έκδοση.

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνιος Λιόγας έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που απορρίπτει την έκδοση των τριών πρώτων στρατιωτικών. Έφεση έχουν ασκήσει και οι τρεις, για τους οποίους αποφασίστηκε η έκδοση, και ο Άρειος Πάγος αναμένεται να κρίνει αμετάκλητα την υπόθεσή τους.

Τέλος, άγνωστο παραμένει προς το παρόν αν έφεση θα ασκηθεί και μετά τη σημερινή απόφαση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών.