σήμερα-οι-αποφάσεις-για-τους-οκτώ-τούρ-64678
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.01.2017 | 07:55

Σήμερα οι αποφάσεις για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Τις αποφάσεις του για την έκδοση ή μη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι η έκδοση των αποφάσεων ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την περασμένη Δευτέρα, αλλά λόγω ασθενείας ενός μέλους μιας εκ των συνθέσεων των Ποινικών Τμημάτων, αλλά και λόγω μη ολοκλήρωσης των διασκέψεων, αναβλήθηκε για σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα αναβολή, λόγω μη ολοκλήρωσης των διασκέψεων των Ποινικών Τμημάτων του Α.Π.

Σε δηλώσεις του χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση του Αρείου Πάγου. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν κατά τη συνάντησή του με την ηγεσία του Α.Π. έγινε συζήτηση για το θέμα, ο κ. Κοντονής ήταν κατηγορηματικός: «Η κυβέρνηση δεν λειτουργεί ως Εφετείο του Αρείου Πάγου, για να σοβαρευτούμε, επειδή λένε κάποιοι διάφορα».

«Η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση», συνέχισε και πρόσθεσε: Αν αποφασιστεί έκδοση, αυτά είναι λεπτά ζητήματα διακρατικών σχέσεων».