σήμερα-η-κηδεία-του-αρχαιολόγου-του-λα-95440
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.08.2016 | 11:39

Σήμερα η κηδεία του αρχαιολόγου του Λαυρίου (φωτο)

Στη γη που υπηρέτησε, στα χώματα που ο ίδιος ανέσκαψε αφιερώνοντας ολόκληρη τη ζωή του, στο Λαύριο, θα ταφεί το απόγευμα ο αρχαιολόγος Ευάγγελος Κακαβογιάννης.

αρχαιλο

Υπήρξε ένας από τους σεμνούς, αθόρυβους και αφοσιωμένος ανθρώπους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Ηταν ο επιστήμονας που γνώριζε τα πάντα για τη μεγάλη δόξα της αθηναϊκής Δημοκρατίας, τα μεταλλεία αργύρου στο Λαύριο και εν γένει για τις αρχαιότητες της Λαυρεωτικής και τα μοιραζόταν πρόθυμα με κάθε ενδιαφερόμενο και αγωνιστή της Αρχαιολογίας. Μαζί με τη σύζυγό του, επίσης αρχαιολόγο Ολγα Κακαβογιάννη, έδωσαν σκληρές μάχες για τη σωτηρία μνημείων που βρέθηκαν με αφορμή διάφορα δημόσια έργα στη Μερέντα Μαρκοπούλου.

Εκεί όπου τον Μάιο του 1972 ανακάλυψε δύο αγάλματα υπέροχα, έναν Κούρο και την Κόρη Φρασίκλεια. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 4.30 μ.μ., στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής στο Λαύριο. Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, και ο Σύλογος Αρχαιολόγων Ελλάδος απέστειλαν συλλυπητήρια τηλεγραφήματα.