συλλυπητήρια-πατούλη-για-το-θάνατο-το-73560
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.12.2016 | 13:23

Συλλυπητήρια Πατούλη για το θάνατο του Frecon

Τα συλλυπητήρια του, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης για το θάνατο του πρώην Πρόεδρου του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Γερουσιαστή Jean Claude Frecon

Στη δήλωση του, ο Γ. Πατούλης αναφέρει: «Με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο του Jean Claude Frecon, ενός πραγματικού φίλου της Ελλάδας.

Μόλις πριν από λίγους μήνες, με αφορμή την επίσκεψη του στην Ελλάδα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε στα γραφεία της ΚΕΔΕ για την προσφυγική κρίση αλλά και το κοινό μας όραμα για την αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Υπήρξε μία εξαίρετη προσωπικότητα, ένας άνθρωπος που υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση την Αυτοδιοίκηση, έχοντας τη βαθιά πεποίθηση πως οι τοπικές κοινωνίες μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην εθνική ανάπτυξη των χωρών.

Θα μας λείψει η ευθυκρισία του, η ευαισθησία του απέναντι σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τον αυτοδιοικητικό θεσμό αλλά και η οραματική ματιά του.

Αφήνει πίσω του πολύτιμη παρακαταθήκη το σημαντικό του έργο, το οποίο είχε πάντα σταθερό προσανατολισμό την ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής συμμαχίας προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών.

Εκ μέρους όλης της Αυτοδιοίκησης και της ΚΕΔΕ εκφράζω στους οικείους του τα πιο ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια».