συγκλονιστική-μαρτυρία-για-το-τραγικ-54720
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.03.2017 | 09:08

Συγκλονιστική μαρτυρία για το τραγικό δυστύχημα στο εργοτάξιο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη

Μια αποκαλυπτική μαρτυρία έρχεται στο φως της δημοσιότητας για τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν το τραγικό δυστύχημα στο εργοτάξιο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη χθες το απόγευμα.

Ο Γ. Μακαντάσης, εργαζόμενος στο εργοτάξιο βρισκόταν δίπλα στον γερανό την ώρα του δυστυχήματος, είδε όλα όσα συνέβησαν και ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε με τον 50χρονο χειριστή λίγα δευτερόλεπτα πριν το βαρύ όχημα αναποδογυρήσει και τον παρασύρει στο θάνατο.

Όπως περιέγραψε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Γ. Μακαντάσης δευτερόλεπτα πριν γίνει το κακό ο 50χρονος αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πάει καλά. Το όχημα που ανέβαζε προς τα επάνω μετακινήθηκε απότομα και ο έμπειρος χειριστής φαίνεται ότι κατάλαβε πως θα γίνει κάτι κακό.

Όπως περιγράφει είπε σε εκείνον και στους εργάτες που βρισκόταν από κάτω να φύγουν:

“Μου είπε να φύγω, φώναξε και από τον ασύρματο να φύγουν οι άλλοι από κάτω. Μου λέει τρέχα ο γερανός θα αναποδογυρίσει, φώναξε και στον ασύρματο φύγετε να σωθείτε”.

Όπως περιγράφει ο άνδρας ο 50χρονος φαίνεται ότι προσπάθησε ως την ύστατη στιγμή να δώσει χρόνο στους συναδέλφους του να γλιτώσουν.

“Του είπα να φύγει, είχε χρόνο, αλλά έμεινε και τελικά δεν πρόλαβε” λέει ο Γ. Μακαντάσης, τονίζοντας ωστόσο ότι ίσως ήταν και λάθος του χειριστή να χρησιμοποιήσει αυτόν τον γερανό για να σηκώσει τόσο μεγάλο βάρος.