συγκέντρωση-μισθωτών-έξω-από-το-υπ-εργ-60028
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ | 16.02.2017 | 12:00

Συγκέντρωση μισθωτών έξω από το υπ. Εργασίας – Ζητούν κατάργηση στο μπλοκάκι

Με το σύνθημα «να καταργηθεί το μπλοκάκι» πραγματοποίησε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας το Σωματείο Μισθωτών Τεχνιτών. Παράλληλα, το Σωματείο ζητά να παγώσει ο νέος ασφαλιστικός νόμος και να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Sigkentrosi Mplokakia_aftodioikisi

Επίσης, κάνουν λόγο για εργασιακό χάος στον κλάδο. Ειδικότερα, όπως καταγγέλλουν υπάρχουν εργοδότες που εμφανίζουν νέες συμβάσεις και ζητούν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι δεν υπάγονται στη ρύθμιση για τα μπλοκάκια, ενώ άλλοι εργοδότες προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους να δηλώσουν ελεύθεροι επαγγελματίες, προκειμένου «δήθεν» να ωφεληθούν από την έκπτωση των εξόδων από το εισόδημά τους, πληρώνοντας λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές.

Sigkentrosi Mplokakia2_aftodioikisi

Ακόμη, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά επιδιώκει να μετατρέψει το μπλοκάκι στην εξαρτημένη σχέση εργασίας, από κρυφή και παράνομη εργασιακή σχέση σε ανοιχτή και νόμιμη, την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία του κλάδου οδεύει εκτός επαγγέλματος.

Sigkentrosi Mplokakia1_aftodioikisi

Τέλος, αντιπροσωπεία συναντήθηκε με κλιμάκιο του υπουργείου Εργασίας, οι οποίοι εξερχόμενη από τη συνάντηση ανέφεραν ότι ουσιαστικά δεν πήραν καμία απάντηση.