σεραφείμ-προσβολή-του-ανθρωπίνου-σώμ-458340
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.03.2018 | 22:59

Σεραφείμ: Προσβολή του ανθρωπίνου σώματος η ομοφυλοφιλία

Στη Λαμία βρέθηκε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ χοροστατώντας στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό της Λαμίας για τον εορτασμό Φθιωτών Αγίων.

Τόσο κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του αλλά και σε δηλώσεις που έγιναν αμέσως μετά στο ραδιόφωνο της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας και σε τηλεοπτικούς σταθμούς χαρακτήρισε ως «εγκληματικό γεγονός» και «ιστορικά μέγα λάθος» την ονομασία των Σκοπίων ως Μακεδονία λέγοντας ότι «το να δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας μας στην επίπλαστη αυτή κρατική οντότητα που θέλουν να αναπροσδιορίζονται, παρότι Σλάβοι, ως απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι εγκληματικό γεγονός και ιστορικό μέγα λάθος. Πρέπει να στεκόμαστε γεμάτοι δέος μπρος στο αίμα με το οποίο μάρτυρες πότισαν τη γη της Μακεδονίας και μας τη χάρισαν ως αναπόσπαστο τμήμα της Ελλάδος μας…».

Ο μητροπολίτης Πειραιώς επιτέθηκε και κατά των πολιτικών συνολικά τους οποίους τους χαρακτήρισε «εξαρτήματα του διεθνιστικού συστήματος», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς και για τον Ταγίπ Ερντογάν τονίζοντας πως «έχουμε δυστυχώς, διαχρονικά θα έλεγα, έναν επικίνδυνο, αλλοπρόσαλλο και τραγικό γείτονα. Γνωρίζουμε τον “πολιτισμό” του, γνωρίζουμε την «αλήθεια» του γιατί βιώσαμε 400 ολόκληρα χρόνια την καταδυνάστευση και το έγκλημα με τις μύριες μορφές με τα οποία θέλησε να αφανίσει το λαό μας και το γένος μας» όπως είπε για να καταλήξει «με τη χάρη του Θεού και με το αίμα των ηρώων μας και με την ευλογία των μαρτύρων μας κατορθώσαμε να αποκτήσουμε την Παλιγγενεσία μας αυτό θα πρέπει να υπερασπιζόμαστε με κάθε σθένος και δύναμη…».

Μιλώντας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης τόνισε πως «εγώ πιστεύω απόλυτα ότι ήταν μια στοχευμένη, μεθοδευμένη διαδικασία γεμάτη εκδίκηση, μίσος και εμπάθεια από τον εμφανιζόμενο νέο χαλίφη ο οποίος έχει εντελώς απασφαλίσει πλέον. Έγινε εντελώς επικίνδυνος για την δημοκρατική οικουμένη» ανέφερε και ζήτησε να γίνουν παρεμβάσεις στα διεθνή φόρα «για να επιβληθεί επιτέλους η δικαιοσύνη και η αλήθεια και τα παιδιά να επιστρέψουν στις οικογένειές τους που είναι βαθιά πληγωμένες και απελπισμένες».

Τέλος ο μητροπολίτης Πειραιώς μίλησε για τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και ανέφερε πως μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης είναι «δικαιωμένος πλήρως από τη δικαιοσύνη» . Τόνισε πως ο μητροπολίτης «εξέφρασε την πίστη της ανθρώπινης οντολογίας» και αναφερόμενος στην ομοφυλοφιλία είπε πως «αποτελεί ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας, μία προσβολή του ανθρωπίνου σώματος, μία παράχρηση των ανθρωπίνων Θεοσδώτων οργάνων».