σε-πλειστηριασμό-271-ακίνητα-την-τετάρτη-13046
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.12.2017 | 11:55

Σε πλειστηριασμό 271 ακίνητα την Τετάρτη

Για αύριο Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί 271 πλειστηριασμοί με φυσικό ή ηλεκτρονικό τρόπο, εκ των οποίων οι 27 έχουν προγραμματιστεί να διενεργηθούν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό «βγαίνουν» την Τετάρτη 12 ακίνητα, με την μεγαλύτερη τιμή εκκίνησης να ανέρχεται στις 765.452 ευρώ για ακίνητο της εταιρείας Uraunium Industrial Acquisitions και επισπεύδουσα την Πειραιώς, και τη χαμηλότερη τιμή για ένα ακίνητο 28 τ.μ., αξίας 16.000 ευρώ με επισπεύδουσα την τράπεζα EFG Eurobank

Μέχρι στιγμής οι τράπεζες έχουν βγάλει στο σφυρί μόνο ακίνητα μεγάλης αξίας, δεύτερες κατοικίες και εξοχικά, ενώ φαίνεται να τηρούν την άτυπη συμφωνία με την κυβέρνηση για πάγωμα των πλειστηριασμών σε ό,τι αφορά σε ακίνητα αξίας χαμηλότερης των 300.000 ευρώ.

«Όλες και όλοι στο Ειρηνοδικείο Αθηνών την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στις 3 μ.μ. (οδός Κυρ. Λουκάρεως 14) Δίνουμε ξανά, δυναμικά το «παρών» στα Ειρηνοδικεία Με νέες, μεγάλες, ενωτικές κινητοποιήσεις το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών θα ακυρώσει στην πράξη και τα νέα τεχνάσματα σε βάρος του λαού για την υφαρπαγή των πρώτων κατοικιών» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΛΑΕ προαναγγέλλοντας και πάλι την προσπάθεια παρεμπόδισης των πλειστηριασμών.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί νομοσχέδιο -που αναμένεται να ολοκληρωθεί και να ψηφιστεί σύντομα- σύμφωνα με το οποίο οι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται μόνο ηλεκτρονικά και θα υπάρξει ολοκληρωτική «απόσυρση» των ειρηνοδικείων από τη σχετική διαδικασία.

Σύμφωνα με το σχέδιο, θα υπάρξει μεσοδιάστημα προσαρμογής, κατά το οποίο οι πλειστηριασμοί θα γίνονται τόσο ηλεκτρονικά, όσο και στα κατά τόπους ειρηνοδικεία.