σε-κρίσιμη-κατάσταση-τρίχρονο-αγοράκ-95210
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.08.2016 | 12:50

Σε κρίσιμη κατάσταση τρίχρονο αγοράκι που έπεσε από όροφο

Στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, σε σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύεται από τα ξημερώματα της Τρίτης, το τρίχρονο αγοράκι που τραυματίστηκε μετά από πτώση στη Λάρισα, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.

Άγνωστη κρίνεται η πορεία και η εξέλιξη της κατάστασης του παιδιού, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το eleftheria.gr πριν διαμετακομιστεί στη Θεσσαλονίκη, το αγοράκι είχε νοσηλευτεί διαδοχικά στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την Αστυνομία, το τρίχρονο αγοράκι, αλβανικής καταγωγής, διέφυγε της προσοχής των οικείων του και έπεσε από ανασφάλιστο παράθυρο δευτέρου ορόφου, στο ύψος σκαλοπατιού εσωτερικής σκάλας στον κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας (κλιμακοστάσιο), στο έδαφος έξω από την πολυκατοικία και συγκεκριμένα μπροστά στην κύρια είσοδο, επί της οδού Μητροπολίτου Αμβροσίου 37, γύρω στις 8 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Το αγοράκι μεταφέρθηκε αμέσως στο γειτονικό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου παρά το γεγονός ότι δεν εφημέρευε, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, διασωληνώθηκε και του έγινε αξονική τομογραφία, από την οποία διαπιστώθηκαν πολλαπλά κατάγματα στο κρανίο και πνευμονικές θλάσεις.

Στη συνέχεια, το αγοράκι μεταφέρθηκε στη Νευροχειρουργική κλινική του εφημερεύοντος Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου επαναλήφθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις και επιβεβαιώθηκε η αρχική διάγνωση, πριν κριθεί απαραίτητη η μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Το αγοράκι διακομίστηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες διασωληνωμένο, υπό καταστολή, με διάγνωση της βαρύτατης κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης λόγω πτώσης από ύψος 5 μέτρων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ιπποκράτειου, ο απεικονιστικός έλεγχος που έγινε στο νοσοκομείο Λάρισας έδειξε πολλαπλά κατάγματα στο κρανίο και στους οφθαλμικούς κόγχους καθώς και πνευμονικές θλάσεις.

«Ο ασθενής, μετά την εισαγωγή στη Μονάδα και μέχρι σήμερα, εμφανίζει ήπια αιμοδυναμική αστάθεια (χρήζει ινότροπης υποστήριξης). Τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη (υπό καταστολή-αναγλησία) αντιβίωση, γαστροπροστασία και αντιοιδηματική αγωγή. Έγινε εκτίμηση από νευροχειρουργούς και τοποθετήθηκε καθετήρας μέτρησης ενδοκράνιας πίεσης. Σήμερα μεταφέρθηκε στον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου μας για επανέλεγχο με CT- εγκεφάλου. Η κατάσταση του παιδιού κρίνεται σοβαρή και είναι άγνωστη η πορεία και η εξέλιξή της», αναφέρει η διοικήτρια του Ιπποκράτειου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου.