δείτε-πόσοι-πήγαν-στη-συγκέντρωση-των-107560
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.06.2016 | 18:46

Δείτε πόσοι πήγαν στη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε»

Εν μέσω πολιτικής αντιπαράθεσης για τα χαρακτηριστικά, αλλά και για το εάν είναι πολιτικά αχρωμάτιστη, ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα. Περισσότερα από 8.000 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Οι συγκεντρωμένοι -άτομα όλων ηλικιών- διαδήλωσαν ειρηνικά, χωρίς ομιλητές και κομματικές σημαίες, αλλά με ελληνικές και κάποιες ευρωπαϊκές σημαίες, καθώς και πανό με συνθήματα.

Μεταξύ αυτών, ένα πανό με το σύνθημα «Καταστρέφετε τη χώρα, φύγετε τώρα» που είχαν αναρτήσει το 2012 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο προαύλιο της Βουλής, καθώς και πλακάτ με το σύνθημα «Go Home Tsipras».

Στα μεγάφωνα, εκτός από συνθήματα, ακούγονται ακούστηκαν προεκλογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ελάχιστοι οι πολιτικοί που παραβρέθηκαν.

Συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» έγινε και στη Θεσσαλονίκη, μπροστά από τον Λευκό Πύργο. Οι δηιαδηλωτές έστησαν μικροφωνική στο πλακόστρωτο μπροστά στο Λευκό Πύργο, με μουσική και συνθήματα με τα οποία κάλεσαν σε παραίτηση την κυβέρνηση, στην οποία βγάζουν συμβολικά «κόκκινη κάρτα».

«Ζητάμε μείωση της κρατικής σπατάλης, ζητάμε άμεσα μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής μας, ζητάμε δραστική μείωση του ΦΠΑ και των νέων έμμεσων, άμεσων φόρων τους οποίους επιβαρυνόμαστε για τις αυταπάτες των ανεύθυνων κυβερνώντων, λέμε όχι στο διχασμό και στη δημιουργία ψεύτικων εχθρών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας, γιατί η θέση της χώρας μας στην ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη» ήταν μεταξύ των αποσπασμάτων που ακούστηκαν από τα ηχεία.

Τα σχόλια

«Πού είναι ο κύριος με τη σαμπάνια; Λειψανδρία στους “Παραιτηθείτε” ή θα κάνει εμφάνιση αργότερα;» σχολίασε μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Μετά την τελετή προσφέρουν καφέ και κονιάκ με κολλαγόνο στην Ψαρρού», σχολίασε στο Twitter ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος αναφερόταν στη συγκέντρωση της διαδικτυακής κίνησης «Παραιτηθείτε», στην πλατεία Συντάγματος.

Για την «πιο μεγάλη αντικυβερνητική συγκέντρωση από τις εκλογές» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη διαδικτυακή κίνηση «Παραιτηθείτε». «Μερικοί άνθρωποι στα social media μόνοι τους διοργάνωσαν την πιο μεγάλη αντικυβερνητική συγκέντρωση από τις εκλογές» έγραψε ο κ. Γεωργιάδης στο Twitter. Όπως είπε, η πρώτη συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» είχε 10.000 κόσμο. «Η πρώτη του “Μένουμε Ευρώπη” είχε ούτε τους μισούς», πρόσθεσε. «Η σημερινή συγκέντρωση φιλήσυχων ανθρώπων, χωρίς ακρότητες, ήταν μία καλή αρχή», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

2pano

paraititheite